ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν να προχωρήσετε στην αγορά προϊόντων

ΚΥΠΡΟΣ – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν να προχωρήσετε στην αγορά προϊόντων

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές, αφού μπαίνουμε για τα καλά σε περίοδο εκπτώσεων, η οποία κρύβει... κινδύνους. Κίνδυνοι τους οποίους επισημαίνει με δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Κλείτος Αποστολίδης, Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Λεμεσού.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Οι ημέρες όπου οι βιτρίνες των καταστημάτων «στολίζονται» με την τεράστια πινακίδα που αναγράφει την λέξη «ΕΚΠΤΩΣΗ» μπορούν να θεωρηθούν και ως οι καλύτερες ημέρες ενός καταναλωτή. Ωστόσο πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να είναι εις γνώση των πολιτών ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και εξαπατήσεις.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, o Προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Λεμεσού, Κλείτος Αποστολίδης, ο περί των Προϋποθέσεων Πώλησης Εμπορευμάτων σε Τιμές Εκπτώσεων νόμος (ο οποίος είχε τροποποιηθεί), άλλαξε από το 2016 σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος, γιατί θεωρήθηκε αντισυνταγματικός.

Έτσι, από το 2016 βάσει του νόμου δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό διάστημα στο οποίο ένας καταστηματάρχης υποχρεούται ή δικαιούται να προχωρήσει σε εκπτωτικές τιμές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, ο κάθε καταστηματάρχης, μπορεί να προχωρήσει όποτε και εάν θελήσει σε εκπτώσεις, φτάνει να τοποθετήσει στη βιτρίνα του το σωστό ποσοστό εκπτώσεων με βάση αυτό που αναγράφεται στα προϊόντα του.

Εδώ να σημειώσουμε ότι εάν για παράδειγμα η βιτρίνα ενός μαγαζιού αναγράφει το ποσοστό 20-50% θα πρέπει έστω και ένα προϊόν εντός του καταστήματός του να αποδέχεται τις πιο πάνω εκπτώσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Για την ασφάλεια των πολιτών, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει καταρχάς να κάνει μια σωστή έρευνα αγοράς, δηλαδή να έχει υπόψη του την τιμή πώλησης παρόμοιων προϊόντων και σε άλλα καταστήματα πέραν από αυτού που έχει επιλέξει να προχωρήσει σε αγορά.

Κατά δεύτερον και πολύ σημαντικό, όπως μας ανέφερε ο κ. Αποστολίδης, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν στα εκπτωτικά προϊόντα δύο τιμές (την αρχική τιμή και την τιμή πλην της έκπτωσης).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι κανένας πωλητής δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή ενός προϊόντος λίγο καιρό πριν την περίοδο εκπτώσεων.

Τα προϊόντα που μπορούν να λαμβάνουν εκπτώσεις είναι αυτά της ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top