ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήττα στο Γουίμπλεντον και τίτλοι τέλους για τον ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ Μάρκο Παγδατή

Ήττα στο Γουίμπλεντον και τίτλοι τέλους για τον ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ Μάρκο Παγδατή

Ο Ματέο Μπερετίνι επικράτησε του Μάρκου Παγδατή και έβαλε και τυπικά τέλος στην πολύ μεγάλη καριέρα του Κύπριου τενίστα!

Δυστυχώς, η Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 είναι η τελευταία μέρα που βλέπουμε τον Μάρκο Παγδατή να αγωνίζεται στο επαγγελματικό τένις!

Ο άνθρωπος που έβαλε, σε περιπτώσεις πολλών ανθρώπων, το τένις στα σπίτια μας προάγοντας κατά πολύ το ελληνικό ενδιαφέρον για το άθλημα σε μια εποχή, που πέραν της Λένας Δανιηλίδου, δεν είχαμε κάποιον Έλληνα εκπρόσωπο στα υψηλά “πατώματα” του αθλήματος.

Ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι, έθεσε το τέλος της καριέρας του 34χρονου τενίστα κερδίζοντας έναν αρκετά καλό Παγδατή με 6-1, 7-6(4), 6-3 που το πάλεψε όσο μπορούσε με τη συγκίνηση να είναι σαφώς μεγάλη δεδομένων των συνθηκών του αγώνα.

Μίας καριέρας που ξεκίνησε εντυπωσιακά, το λιγότερο, με την παρουσία του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2006, σε ηλικία μόλις 20 ετών κόντρα στον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ, τον ημιτελικό στο Wimbledon την ίδια χρονιά και την άνοδό του μέχρι το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης!

Οι τέσσερις συνολικά τίτλοι καριέρας φαντάζουν απελπιστικά λίγοι για το ταλέντο και τις προσδοκίες που υπήρχαν για τον χαμογελαστό Μάρκο που “λύγισε” όμως πολλάκις στην καριέρα του από τραυματισμούς ενώ, εν τω μεταξύ, ήρθαν άλλοι εξαιρετικοί τενίστες στο προσκήνιο που τον “επισκίασαν”.

Δεν “επισκίασαν” όμως επ’ουδενί το χαμόγελό του και την πάντα θετική στάση του στο κορτ (οκ, εξαιρούμε τις σπασμένες ρακέτες κόντρα στον Βαβρίνκα!), μία στάση την οποία και εκθείασε, μεταξύ άλλων, και ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Δεν χρειάζεται, φυσικά, να αναφερθούμε στο ματς που μικρή σημασία έχει για τον Μάρκο καθώς ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στο χορτάρι του Wimbledon και το έκανε με τους δικούς του όρους!

Έχει δεσμευτεί ότι θα παραμείνει κοντά στα δρώμενα του τένις ενώ φυσικά έχει μια πολύ γλυκιά οικογένεια με τη σύζυγο και τις δύο κορούλες του.

Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε παρά να τον ευχαριστήσουμε που μας μύησε, σε έναν βαθμό, στο τένις, κρατάμε τις πολύ όμορφες αναμνήσεις από μερικούς “θρυλικούς” αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της ζωής του, όποιο και αν είναι αυτό!

Πηγή: tennis24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top