To Αμβούργο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς

To Αμβούργο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, το Αμβούργο επέλεξε η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή να ρίξει στην μάχη για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024.

Το δίλημμα ήταν μεταξύ του Αμβούργου και της πρωτεύουσας Βερολίνου. Οι Γερμανοί «καλοβλέπουν» την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων ενώ θεωρούν σημαντική συγκυρία το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ είναι Γερμανός.

Ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητάς τους, η Βοστόνη (που θεωρείται ήδη μεγάλο φαβορί) και η Ρώμη. Αναμένεται να θέσουν ακόμη υποψηφιότητα το Παρίσι, η Κωνσταντινούπολή, η Ντόχα, το Μπακού και ενδεχομένως κάποια πόλη (ή περιοχή της Νότιας Αφρικής).

Οι τελικές επιβολές προσφορών θα γίνουν δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η τελική επιλογή της διοργανώτριας πόλης θα γίνει το 2017. 

Πανίκος Θεοδοσίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Αναταραχή στην Πάφο: Η υπόθεση Φαίδωνος που συγκλονίζει την πόλη - Μάζεψε τα πράγματα του από το Δημαρχείο - Βίντεο

Σε αργία τέθηκαν οι Δήμαρχοι Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερής Γυψιώτης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σηματοδοτώντας καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE