ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε ο πόλεμος στο μπάσκετ

Ξεκίνησε ο πόλεμος στο μπάσκετ

Η FIBA είναι έτοιμη να έρθει σε μετωπική σύγκρουση πια με την Ευρωλίγκα και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το μέλλον.

Θα ξαναζήσουμε το σχίσμα, ή τελικά θα βρεθεί η λύση που θα φέρει και πάλι τη FIBA ως την διοργανώτρια των κορυφαίων συλλογικών διοργανώσεων; Επί της ουσίας πάντως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τα συμπεράσματα από το Εκτελεστικό Γραφείο που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Γενεύη, τόνισε το εξής. "Στο Εκτελεστικό Γραφείο, επιδόθηκε μία αναφορά προόδου της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων κι αυτό άναψε το πράσινο φως να συνεχιστεί η εργασία κι αν κριθεί σκόπιμο από το πρότζεκτ να επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό από τη FIBA και την FIBA Europe (προφανώς για την υλοποίηση του σχεδίου".

 Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το μπάσκετ είναι σε κρίση και η FIBA με την Ευρωλίγκα ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Η διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες κι από την στιγμή που ο Μπερτομέου, όπως δείχνει η στάση του είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί και να αποδεχτεί βασικά ζητήματα που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, τότε το σχίσμα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

 Η FΙΒA σε σχέση με την Ευρωλίγκα, που έχει προσπαθήσει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο μάρκετινγκ της διοργάνωσης, υπερτερεί ως θεσμός και κυρίως στα οικονομικά μεγέθη. Βρίσκεται στην καλύτερη καμπή της από πλευράς οικονομικών δεδομένων και σίγουρα μπορεί να δελεάσει τις ομάδες προσφέροντας επιπλέον χρήματα από αυτά που δίνει η Ευρωλίγκα, τόσο για κάθε νίκη ξεχωριστά, όσο και για την κατάκτηση του τροπαίου.

  Οι Ελληνικές ομάδες έχουν πληρη επίγνωση του θέματος και ίσως βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες να αποφασίσουν σε ποια διοργάνωση θα θελήσουν να παίξουν. Φυσικά ο Τζόρντι Μπερτομέου δε θα εγκαταλείψει τη μάχη χωρίς να παλέψει και το σχίσμα (το δεύτερο τα τελευταία 15 χρόνια) ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, κάτι που για την ώρα δε μοιάζει πιθανό

www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top