ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – 19ΧΡΟΝΗ: Απολογήθηκε δημοσίως ισραηλινός δημοσιογράφος -«Ω, κοιμόταν με δυο ή τρεις και ξαφνικά με 12 – Αυτό είναι το θέμα;»

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – 19ΧΡΟΝΗ: Απολογήθηκε δημοσίως ισραηλινός δημοσιογράφος -«Ω, κοιμόταν με δυο ή τρεις και ξαφνικά με 12 – Αυτό είναι το θέμα;»

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε σχόλιο γνωστού δημοσιογράφου στο Ισραήλ για την υπόθεση βιασμού 19χρονης Βρετανίδας στην Αγία Νάπα την περασμένη Τετάρτη (17/07).

Ο λόγος για τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή, Ρόνι Ντάνιελ, που μιλώντας την Πέμπτη (18/07) στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής (103FM) με τον δημοσιογράφο Ντορόν Χέρμαν, είπε κάτι που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις ανάμεσα σε ακροατές και όχι μόνο.

Ενώ ο Χέρμαν μιλούσε για το όλο γεγονός ο Ντάνιελ σε κάποια στιγμή παρενέβη με το ανάλογο ηχόχρωμα στη φωνή του, λέγοντας: «Ω, κοιμόταν με δυο ή τρεις και ξαφνικά με 12 – Αυτό είναι το θέμα;».

Αυτή η τοποθέτηση δεν χαιρετίστηκε από τον κόσμο, αφού όπως αναφέρουν οι Times of Israel υπεβλήθησαν περισσότερα από 700 παράπονα σε βάρος του Ντάνιελ στην αρχή ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ.

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν και φεμινιστικές οργανώσεις.

Τελικά, ο Ντάνιελ την Κυριακή (21/07) απολογήθηκε μέσω twitter, σημειώνοντας: «Μερικές διευκρινίσεις. Ποτέ δεν σκέφτηκα να έχω τόσο απρεπή προσέγγιση σε τόσο σοβαρό ζήτημα. Στα μάτια μου ο βιασμός από ένα, δυο ή δώδεκα πρόσωπα, σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σοβαρό συμβάν. Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποφασίσει με ποιόν θέλει να έχει σεξουαλικές σχέσεις. Αν ακούστηκα διαφορετικά δεν έχω παρά να εκφράσω μετάνοια και να απολογηθώ».

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται πιστευτή η νεαρή Βρετανίδα. Μπορεί στο τέλος της ημέρας ν’ αποδειχθεί ότι στον βιασμό να μην εμπλέκονται όλοι οι συλληφθέντες, ωστόσο κάποιοι απ’ αυτούς το πιθανότερο είναι ότι συμμετείχαν στο αδίκημα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γι’ αυτό και αναμένεται ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους.

Έγκυρη αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι η 19χρονη παραπονούμενη δεν ήταν μεθυσμένη την ώρα διάπραξης του υπό διερεύνηση αδικήματος, ενώ ήδη έχει εξεταστεί από ψυχολόγο, γυναικολόγο και ιατροδικαστή.

Η καταγγελία της τουρίστριας έγινε στις 17 Ιουλίου. Η κοπέλα, η οποία διέμενε σε άλλο ξενοδοχείο, είχε σχέση μ’ έναν από τους συλληφθέντες και λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας μετέβη στο δωμάτιο του φίλου της για να κάνουν έρωτα. Εκεί, όμως, εμφανίστηκαν και οι υπόλοιποι Ισραηλινοί, που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, κάποιοι από τους υπόπτους την ακινητοποίησαν κρατώντας την, ενώ οι υπόλοιποι ήλθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς την θέλησή της.

Το οκταήμερο διάταγμα κράτησης των 12 υπόπτων εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top