ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ακιντζί είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με Ακιντζί είχε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 24/7 ο ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Γκουτέρες επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν στις 9 Αυγούστου, ο ΓΓ των ΗΕ ευχήθηκε η συνάντηση να είναι επιτυχής και ανέφερε ότι υποβοηθητική θα είναι η ολοκλήρωση του έργου διαμόρφωσης των όρων αναφοράς που συνεχίζει η ειδική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ.

Από πλευράς του ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι απαιτείται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για επίλυση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά επέδειξε βούληση με συγκεκριμένο και εποικοδομητικό τρόπο σε κάθε περίπτωση.

Όπως, επίσης, μεταδίδεται, ο κ. Γκουτέρες ανέφερε ότι θα χαρεί να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, όταν θα μεταβεί για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε στον κ. Ακιντζί ότι η διαδικασία προς τη σύγκληση μιας ανεπίσημης πενταμερούς διάσκεψης πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά και πρότεινε να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες σε μια τριμερή συνάντηση μετά τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ. Ο κ. Ακιντζί είπε στον κ. Γκουτέρες ότι η εκτίμηση του για αυτή την πρόταση είναι θετική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top