ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Σολτς, διεκδικεί την ηγεσία του SPD

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Σολτς, διεκδικεί την ηγεσία του SPD

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αναφέρει την Παρασκευή 16/08 το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Είμαι πρόθυμος να υποβάλω υποψηφιότητα, αν το θέλετε», δήλωσε ο Σολτς, σύμφωνα με το Der Spiegel, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τους τρεις προσωρινούς ηγέτες του κόμματος. Το περιοδικό προσθέτει πως ουδείς εξ' αυτών αρνήθηκε την προσφορά του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Σολτς δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας με αφορμή της υποψηφιότητά του, η οποία θα ανακοινωθεί και επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Σολτς, ο πιο γνωστός από τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα πως συμμετέχουν στην κούρσα, είχε προηγουμένως αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top