ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για μάταιες απειλές της 'νοτίου Κύπρου' αναφέρεται ο Τατσόι με αφορμή το Γιαβούζ

Για μάταιες απειλές της 'νοτίου Κύπρου' αναφέρεται ο Τατσόι με αφορμή το Γιαβούζ

“Οι απειλές της ‘νοτίου Κύπρου’ είναι μάταιες, υποστηρίζει ο "Υπουργός ενέργειας" Χασάν Τατσόι σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA και ισχυρίζεται ότι οι Ε/κ είναι η αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι το δηλώνουν πάντοτε πως δεν θα επιτρέψουν ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Γαλάζια Θάλασσα. “Λέγοντάς το αυτό επαναλαμβάναμε πάντοτε την έκκλησή μας για συμβιβασμό. Είπαμε στους Ε/κ γείτονές μας, ‘ελάτε να εξορύξουμε μαζί το φυσικό αέριο, να κινηθούμε μαζί’. Οι Ε/κ πάντα απαντούσαν στις εκκλήσεις μας με κρίση”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις νέες δραστηριότητες του Γιαβούζ, ο Χασάν Τατσόι ανέφερε ότι ‘πρέπει να το πω καθαρά ότι η αιτία της αύξησης της έντασης στην περιοχή είναι οι Ε/κ οι ίδιοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το δίκαιο”, προσθέτοντας ότι “οι απειλές της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ είναι μάταιες, δεν έχουν όρια”.

Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι η Κύπρος είναι κοινό νησί των Τ/κ και των Ε/κ. “Πλέον οι Ε/κ να συνέλθουν. Ποτέ δεν θα επιτραπεί δημιουργία τετελεσμένων στη Μεσόγειο. Αυτή δεν είναι απειλή. Είναι μια στάση απέναντι στον παραμερισμό των δικαιωμάτων των Τ/κ. Γι αυτούς τους λόγους το Γιαβούζ, το Μπαρμπαρός, το Φατίχ και το Ορούτζ Ρέις θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στη ‘γαλάζια πατρίδα’ και την ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην ‘γαλάζια πατρίδα’, θα το βρούμε”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top