ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο με επίκεντρο τη γονιμότητα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από την Cryos

Σεμινάριο με επίκεντρο τη γονιμότητα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου  από την Cryos

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τη γονιμότητα, είχαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέσω του Σεμιναρίου με τίτλο «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Ενημέρωση για τη γονιμότητα – Τι πρέπει να γνωρίζουμε», με κύρια ομιλήτρια την κα Saghar Kasiri, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στους χώρους του Πανεπιστημίου. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς Μεταπτυχιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των φοιτητών για ζητήματα που άπτονται στο αντικείμενο των σπουδών τους από καταξιωμένους επιστήμονες.

Η Cryos, είναι η μεγαλύτερη εξειδικευμένη τράπεζα ωαρίων και σπερματοζωαρίων με τη δυνατότητα να προμηθεύσει σπέρμα και ωάρια από δότες σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως. Το 2015 καθιέρωσε την πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα ωαρίων στο Ορλαντο των ΗΠΑ και πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας ωαρίων στην Κύπρο.

Στην ομιλία της η κα Saghar Kasiri επεξήγησε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα όπως η ορμονική ανισορροπία, το σωματικό βάρος, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ο θυροειδισμός, το άγχος, το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στη θερμότητα, η καθυστέρηση στην απόφαση για απόκτηση παιδιού, είτε για λόγους καριέρας, είτε για άλλους λόγους. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και προγραμματισμού, καθώς στοιχεία υποδεικνύουν ότι το 1/3 των γυναικών μέχρι την ηλικία των 35 ετών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύλληψη. Το ποσοστό αυξάνεται στο 66% σε άτομα ηλικίας 35-40. Επίσης, αναφέρθηκε στις μεθόδους αντιμετώπισης των θεμάτων υπογονιμότητας, όπως την εξωσωματική γονιμοποίηση και την τεκνοποίηση μέσω δωρεάς ωαρίων και σπερματοζωαρίων.

Παράλληλα, η κα Kasiri είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε πολλές απορίες και ανησυχίες των φοιτητών σχετικά με θέματα που αφορούν τη γονιμότητα και τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top