ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και φέτος το boc hackathon #fintech 3.0 της Τράπεζας Κύπρου

Με επιτυχία και φέτος το boc hackathon #fintech 3.0 της Τράπεζας Κύπρου

Ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 14 συνολικά ομάδων, ο 3ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών.

Ο μαραθώνιος, που προωθεί την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, είναι μια πρωτοβουλία του της Τράπεζας Κύπρου και του IDEAcy.


Το boc hackathon #fintech φέρνει κάθε χρόνο κοντά ομάδες, προγραμματιστές και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων γύρω από το Fintech, μέχρι το στάδιο ενός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) με την προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης σε πλήρεις λειτουργικές εφαρμογές. Στον μαραθώνιο boc hackathon #fintech 3.0 συμμετείχαν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας / marketing / εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, καθώς και άτομα με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα των επιχειρήσεων καθώς και του fintech (χρηματοοικονομική τεχνολογία).


Με 50 ώρες coding και περισσότερα από 120 άτομα, ο διαγωνισμός περιλάμβανε ηλεκτρονικές και έξυπνες πληρωμές, KYC, micro loans, micro δωρεές, APIs εφαρμογές, analytics, robo-advisors, κτλ.


Το 1ο βραβείο μαζί με το χρηματικό έπαθλο €6,000 απονεμήθηκαν στην ομάδα #MrBill για την ιδέα #Bank2Bank, μια νέα μέθοδο για την πληρωμή λογαριασμών με εύκολη πρόσβαση, ενώ η πλατφόρμα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν e-Banking για φιλανθρωπικές δωρεές σε έκτακτες ανάγκες.
Το 2ο βραβείο μαζί με το χρηματικό έπαθλο €4,000 απονεμήθηκαν στην ομάδα #Vasilkoff για την ιδέα ενός έξυπνου πορτοφολιού το οποίο θα συνδέει παραδοσιακά τραπεζικά και ηλεκτρονικά συμβόλαια, προσφέροντας ένα φθηνότερο και πιο γρήγορο τρόπο πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις και το κοινό το οποίο είναι και νομικά συμβατό.


Το 3ο βραβείο μαζί με το χρηματικό έπαθλο €2,000 πήγαν στην ομάδα #FinRobot για την ιδέα τους για μια πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (crowdfund-enabled asset management platform) η οποία επιτρέπει την αύξηση της ρευστότητας και τη δημιουργία εισροών ταμειακών ροών από μη-ρευστά περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών που απευθύνονται σε μικροεπενδυτές.
Τέλος η ομάδα #Koshiaris εξασφάλισε το βραβείο για την καλύτερη εφαρμογή του συνόλου των δημοσίων δεδομένων της Κύπρου σε συνδυασμό με τo application program interface της Τράπεζας Κύπρου (Best Implementation of Cyprus’ Public Data Sets in Combination with BOC APIs) μαζί με το χρηματικό έπαθλο €1,000, για την ιδέα τους για μια πλατφόρμα που προσφέρει ζωντανές διαδικτυακές δημοπρασίες και πληρωμές μέσω των API της Τράπεζας.
Παράλληλα με τα βραβεία η Τράπεζα θα διερευνήσει μαζί με τις ομάδες πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες, δίνοντας την ευκαιρία στις ομάδες αναπτύξουν συνεργασίες με τους φορείς και τους υποστηρικτές του boc hackathon #fintech 3.0.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Παπαλλή, Manager IT Governance & Strategy, Information Technology Services της Τράπεζας Κύπρου, στόχος της Τράπεζας μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογικά πρωτοβουλίας είναι να υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις προς την πρακτική επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού. «Ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο, η Τράπεζα Κύπρου, στοχεύει στη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας γύρω από τον κλάδο του fintech», ανέφερε.


Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τις νέες επιχειρήσεις και εταιρείες startups στα πρώτα τους βήματα σε έναν τομέα με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τεράστια προοπτική. Η ανάπτυξη του fintech οικοσυστήματος μέσα από το boc hackathon fintech, μπορεί να έχει άμεσα και ορατά οφέλη σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ανάμεσα τους η δημιουργία θέσεων εργασίας απασχόλησης σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των fintech.
Επίσης, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι οι νέοι δικτυώνονται με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου.
Ο φετινός μαραθώνιος boc hackathon #fintech 3.0 πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2019, στο IDEAcy Innovation Centre στη Λευκωσία.

Coding never stops! See you next year!
http://bochackathon.com/

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top