ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ με τη διεξαγωγή των παρελάσων -Τις ακύρωσε το Υπ. Παιδείας, κανονικά σε Λεμεσό, Πάφο και Παραλίμνι

Αλαλούμ με τη διεξαγωγή των παρελάσων -Τις ακύρωσε το Υπ. Παιδείας, κανονικά σε Λεμεσό, Πάφο και Παραλίμνι

Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν στο περιμένε οι μαθητές και τα συμμετέχοντα οργανωμένα σύνολα για τη διεξαγωγή ή όχι των μαθητικών παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το Υπουργείο Παιδείας σε συννενόηση με το Τμήμα Μετεωρολογίας και λαμβάνοντας υπόψη το δυσάρεστο γεγονός με τον κυνηγό που κτυπήθηκε από κεραυνό ακύρωσ της παραλέσεις, σε κάποιες πόλεις ωστόσο παράκουσαν. 

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη

Παρά την κατεπείγουσα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Μετεωρολογίας για ακύρωση όλων των μαθητικών παρελάσεων, λόγω της κακοκαιρίας, τα συντονιστικά σώματα και οι τοπικές αρχές των πόλεων σε Λεμεσό, Πάφο και Παραλίμνι φαίνεται να μην την έβαλαν υπόψη.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ώρα 10:20πμ, (28 Οκτωβρίου), 1,5 ώρα περίπου πριν από την προγραμματισμένη ώρα των παρελάσεων αναφερόταν: το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι μετά από συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των συμμετεχόντων, ακυρώνονται οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις για  τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μία ώρα αργότερα έρχονται οι ανακοινώσεις από τις πόλεις. Κανονικά η διεξαγωγή των παρελάσεων σε Λεμεσό, Πάφο και Παραλίμνι. Δεν έγινα σε Λευκωσία και Λάρνακα. 

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κανονικά η μαθητική παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου του Γ`στη Λεμεσό. Λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί στην πόλη, αποφασίστηκε ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό κορυφώνονται με την παρέλαση στις 11:45, από τα φώτα του Αριέλ και μέχρι τη διασταύρωση της Λεωφόρου με τον οδό Ιωάννη Πολέμη. Eκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. 

ΠΑΦΟΣ: Στις 11:15 πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στις λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Νικόλαου Νικολαϊδη, Νεόφυτου Νικολαϊδη και τερματίστηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου. Τον χαιρετισμό δέχθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδόμου. 

 

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Κανονικά και η παρέλαση στο Παραλίμνι, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο στη Λάρνακα ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Παραλιμνίου ανέφερε ότι «η παρέλαση στον Δήμο Παραλιμνίου πραγματοποιείται κανονικά λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι οποίες παρατηρούνται αυτή τη στιγμή. Στην παρέλαση συμμετέχουν μαθητές και οργανωμένα σύνολα και πραγματοποιείται κατά μήκος της Λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι».

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «λόγω των καιρικών συνθηκών και του κίτρινου συναγερμού που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, αλλά και για λόγους ασφαλείας, το Συντονιστικό Σώμα αποφάσισε για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου όπως ακυρωθεί η παρέλαση που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει γύρω στις 12 το μεσημέρι».

Η θέση του Τμήματος Μετεωρολογίας 

10:52 - Την αποφυγή των συγκεντρώσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι οι παρελάσεις, λόγω της έντονης αστάθειας που επικρατεί στην ατμόσφαιρα και λόγω της καταιγιδοφόρου δραστηριότητας, συστήνει το Τμήμα Μετεωρολογίας, με την Διευθυντή του, Κλεάνθη Νικολαϊδη να δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πρόκειται για προληπτική σύσταση, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση, σε κίτρινο επίπεδο, που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.
 
Πρόκειται, διευκρίνισε, για έκτακτη ανακοίνωση του Τμήματος που έχει ισχύ μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για προληπτική σύσταση, είπε ο κ. Νικολαϊδης επισημαίνοντας τους κινδύνους σε μια καταιγίδα για μερικές χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανοικτό χώρο με μικροφωνικές εγκαταστάσεις εκτεθειμένες στον καιρό, βρεγμένους ιστούς με σημαίες, μαθητές και παιδιά.
 
«Οπότε το Τμήμα θεώρησε καλό να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ότι αυτή είναι η σύστασή του», επεσήμανε. Υπενθύμισε ο κ. Νικολαϊδης και το χθεσινό επεισόδιο με τον νεαρό που χτυπήθηκε από κεραυνό. «Η ατμόσφαιρα έχει αυτή την διάθεση, το δυναμικό, το συνυπολογίσαμε και εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση προς τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας είπε πως υπήρχε κίτρινη προειδοποίηση για χθες το απόγευμα, η οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ανανεώθηκε. Νωρίς σήμερα το πρωί, πρόσθεσε, και επειδή άρχισαν να εκδηλώνονται στα νότια παράλια της Λάρνακας καταιγίδες, όπως και στο εσωτερικό, κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί προειδοποίηση στο κίτρινο επίπεδο.
 
Παρεπόμενο αυτού, είπε ο κ. Νικολαϊδης, είναι η έκτακτη ανακοίνωση με την προληπτική σύσταση.

*Οι φωτογραφίες είναι από την παρέλαση στην Πάφο 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top