ΔΙΕΘΝΗ

Στον «αέρα» η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Στον «αέρα» η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι επανεξετάζει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου. 

Μετά τις δηλώσεις, όπου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα ο Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφους εάν σχεδιάζει να ακυρώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά».

Ενοχλήθηκε πολύ ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφαση των ΗΠΑ για την υιοθέτηση του ψηφίσματος που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων και το εξέφρασε με τις δηλώσεις του.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στη Συρία έκανε μάλιστα στρατιωτικό χαιρετισμό και είπε πως “θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο εάν δεχτούμε επίθεση πέραν της ζώνης ασφαλείας και αν χρειαστεί θα διευρύνουμε τη ζώνη ασφαλείας μας”.

Επέκρινε τις χώρες της ΕΕ οι οποίες όπως είπε τρέφουν το φίδι της τρομοκρατίας με τα ίδια τους τα χέρια και πως στο τέλος αυτό το φίδι θα γυρίσει να τους δαγκώσει. “Αυτά τα κίτρινα γιλέκα θα είναι σε όλη τη χώρα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτοί που νομίζουν πως μπορούν να κάνουν την Τουρκία όπως τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη δώσαμε την απάντησή μας μπαίνοντας στις σπηλιές τους και εξολοθρεύοντάς τους”. “Η Τουρκία δίνει ένα νέο αγώνα ανεξαρτησίας και προχωρά βήμα με βήμα προς τη νίκη”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ερντογάν επέκρινε χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ότι ενώ δεν επιτρέπουν να λεχθεί το παραμικρό υπέρ της Τουρκίας, στις ίδιες τους τις χώρες δίνουν όλες τις διευκολύνσεις για να κυκλοφορούν στους δρόμους τα σύμβολα του ΡΚΚ. Απευθυνόμενος στις χώρες που στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και ιδιαίτερα την Ευρώπη, όπως είπε, ανέφερε: “Κάνετε λάθος. Το φίδι που τρέφετε σήμερα με τα δικά σας χέρια, στο τέλος θα γυρίσει και να δαγκώσει εσάς, αυτό να το ξέρετε. Ασφαλώς και θα καταλάβετε το λάθος που κάνατε. Αυτά τα κίτρινα γιλέκα θα είναι σε ολόκληρη τη χώρα. Ελάτε όσο είναι καιρός να ανατρέψετε αυτό το λάθος. Γνωρίζουμε ότι κλείνετε τα μάτια στους τρομοκράτες που μπαίνουν στα αεροπλάνα με τσάντες γεμάτα όπλα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα απαντήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο εάν δεχτούν επίθεση πέραν της ζώνης ασφαλείας και αν χρειαστεί θα διευρύνουν τη ζώνη ασφαλείας. “Θα καθαριστούν όλα μέχρι και τον τελευταίο τρομοκράτη”, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως αν χρειαστεί θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού τόσο το πεδίο της μάχης όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους. 

Σημείωσε ότι “είναι κακομοίρηδες εκείνοι που φοβούνται ακόμη και τους αθλητές μας που κάνουν στρατιωτικό χαιρετισμό λόγω της επιχείρησης ‘πηγή ειρήνης’”, προσθέτοντας ότι “εμείς δεν θα σταματήσουμε τους χαιρετισμούς μας”. “Χαιρετίζουμε όλους τους στρατιώτες μας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό.
 
Για το ψήφισμα της αμερικανικής βουλής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “σε σχέση με την επιχείρηση ‘πηγή ειρήνης’ αρχίσαμε να βλέπουμε πολύ σοβαρά αποτελέσματα στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ”, προσθέτοντας ότι “το βήμα αυτό που έγινε δεν έχει καμιά αξία, δεν το αναγνωρίζουμε, μόνοι τους αποφασίζουν, μόνοι τους παίζουν”. Η γενοκτονία στη δική μας πίστη οπωσδήποτε απαγορεύεται”, ανέφερε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι “θα δοθεί απάντηση στις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο, θα έρθει στη βουλή ένα κείμενο”. 

Μετά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και είπε ότι “ακόμη δεν έλαβα την απόφασή μου αλλά υπάρχει ερωτηματικό”.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top