ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα 300.000 ευρώ στον Αρχιεπίσκοπο .... έκαναν θραύση στις Κυπριακές εφημερίδες

Τα 300.000 ευρώ στον Αρχιεπίσκοπο .... έκαναν θραύση στις Κυπριακές εφημερίδες

Οι πολιτογραφήσεις, οι δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη για ανάκληση διαβατηρίων, η έκδοση επιταγής 300.000 ευρώ από τον Μαλαισιανό Jho Taek Low στην Αρχιεπισκοπή, οι προετοιμασίες για την επικείμενη τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, η υποβολή αιτήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία να γίνει μέλος του Σένγκεν και η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών ανάπλασης στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.
 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Παίρνουμε πίσω τα διαβατήρια» αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι όσοι έχουν πάρει υπηκοότητα κατά παράβαση των αυστηρών κριτηρίων που απαιτούνται θα τους αφαιρεθεί. Στο μεταξύ ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διαψεύδει εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου στην πολιτογράφηση του Jho Taek Low από την Μαλαισία και καλεί σε ανάκληση του διαβατηρίου. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ακύρωσε τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λόγω των σκληρών δηλώσεων των τελευταίων ημερών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε αίτημα για να γίνει μέλος του Σένγκεν.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ιερή επιταγή 300.000 ευρώ με την πολιτογράφηση» γράφει ότι ο Μαλαισιανός Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ εις πίστη της Αρχιεπισκοπής στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 οπότε και εκδόθηκε και το διαβατήριο του "μετά από την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών". Αλλού αναφέρεται στον 14χρονο που προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στην 9χρονη αδελφή του πριν από ένα χρόνο, στην ενορία του Αϊ-Γιάννη στην Λάρνακα και γράφει ότι παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο Αθαλάσσας με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να ψάχνουν ακόμη τον καλύτερο δυνατό χειρισμό της υπόθεσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη στην παρουσία του ΥΠΕΞ, σήκωσαν τα μανίκια ενόψει των κινήσεων και των σεναρίων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον δρόμο για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πάνε για ελαφρύ ξεσκόνισμα» γράφει ότι μέσα από ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα των πολιτογραφήσεων και με παράλληλη ανάκληση μερικών εξ αυτών η Κυβέρνηση μέσω Υπουργικού Συμβουλίου θα επιχειρήσει αύριο να μειώσει τους κραδασμούς που προκαλούνται από το όλο ζήτημα εντός και εκτός Κύπρου. Στην αυριανή του συνεδρία το Υπουργικό θα προχωρήσει σε μονοψήφιο αριθμό ανάκλησης υπηκοοτήτων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται αυτές των Μαλαισίας και Καμπότζης. Αλλού γράφει ότι η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα και ο σύζυγος της απέκτησαν πρόσφατα υπερπολυτελή έπαυλη στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κλείνουν τα οδοφράγματα για υπηκόους τρίτων χωρών και πως αλλάζει ο κώδικας εφαρμογής του Κανονισμού της πράσινης γραμμής.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εισφορά Low 300.000 ευρώ στον Αρχιεπίσκοπο» γράφει ότι μέσω ελεγκτικού οίκου έγινε η αίτηση για πολιτογράφηση του Μαλαισιανού φυγόδικου Jho Taek Low. Έγιναν συστάσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και ακολούθησε η έγκριση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου. Εκτός από την αγορά έπαυλης 5 εκ. ευρώ στην Αγία Νάπα ο Jho Taek Low, όπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος στο ΡΙΚ, έκανε γενναιόδωρη εισφορά στην Αρχιεπισκοπή. Αλλού γράφει ότι χθες λέχθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής πως είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στην οδό Στασικράτους στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και υπάλληλοι της ΚΕΔΙΠΕΣ μεταξύ των αγοραστών της ακίνητης περιουσίας του πρώην Συνεργατισμού.
 
Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ο Πρόεδρος θέλει ανάκληση διαβατηρίων» αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι οι αρχές πρέπει να ανακληθεί το διαβατήριο που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στον Μαλαισιανό επιχειρηματία Jho Taek Low, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της χώρας του και αλλού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατέφθασαν χθες 130 μετανάστες στην περιοχή Πωμού. Αλλού αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ για τις Κύπριες γυναίκες που μετανάστευσαν στην Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top