ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Debate με Κύπριους αθλητές – Ο τραυλισμός, οι λεκτικές επιθέσεις, οι κακές παρέες και το σχολείο

Debate με Κύπριους αθλητές – Ο τραυλισμός, οι λεκτικές επιθέσεις, οι κακές παρέες και το σχολείο

Debate «Οι νέοι ρωτούν» – Αθλητές μοιράστηκαν με τους νέους προσωπικές ιστορίες δύναμης και θέλησης μέσα από τον αθλητισμό

Σε μια αίθουσα γεμάτη με νέους ανθρώπους, στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιήθηκε σήμερα μια διαφορετική διαλογική συζήτηση (debate) μεταξύ μαθητών και αθλητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αθηνά του Οργανισμού REACTION και της Τράπεζας Κύπρου.

Προσκεκλημένοι αυτή την φορά τρεις αθλητές με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες για το πως κατάφεραν μέσα από τον αθλητισμό να νικήσουν δυσκολίες, στερεότυπα, προκαταλήψεις και να πετύχουν τους στόχους τους. Ο ποδοσφαιριστής Αντώνης Γιωργαλλίδης, ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου και η ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή – τόσο ο Μάριος όσο και η Μαριλένα θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, μοιράστηκαν με τους μαθητές τις δυσκολίες, τις χαρές και τις λύπες του αθλητισμού. Πως οι δυσκολίες τους έφεραν μπροστά στις πιο μεγάλες επιτυχίες και πολλά άλλα.

Το σημερινό debate έγινε με την υποστήριξη και συνεργασία του Εθελοντικού – Φιλανθρωπικού Οργανισμού των ποδοσφαιριστών «Γκολ στην Ζωή».

Ο Αντώνης Γιωργαλλίδης μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον τραυλισμό, κοινοποιώντας ενδιαφέροντα γεγονότα τόσο από τα παιδικά του χρόνια όσο και από την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Παράλληλα μοιράστηκε με τους μαθητές κάποιες συμβουλές. «Στα 14 μου δόθηκε η ευκαιρία να κληθώ στην πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης. Έπρεπε να συντονίζω τους αμυντικούς,  ήμουν τερματοφύλακας και όφειλα να έχω άριστη επικοινωνία μαζί τους, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν συνέβαινε λόγω του τραυλισμού. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα θα το αντιμετωπίσω. Να δίνεται δύναμη και αισιοδοξία στους γύρω σας γιατί δεν ξέρετε τι μπορούν να βιώνουν» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής τερματοφύλακας.

Ο Μάριος Γεωργίου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μικρός. «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για το χρώμα μου και την καταγωγή μου. Πήγαινα σε αγώνες και ήξερα ότι θα βγω τελευταίος. Στα 13 μου είχα σταματήσει την ενόργανη συμμετοχή, γιατί είχα εμπλακεί σε κακές παρέες. Δεν άντεξα ούτε ένα χρόνο μακριά από τη γυμναστική και επέστρεψα. Λίγο  πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βρέθηκα σχεδόν στο δρόμο, όταν η μητέρα μου έφυγε από την Κύπρο για να βρει δουλειά στο εξωτερικό, ενώ με τον πατέρα μου τότε δεν διατηρούσα καλές σχέσεις. Οι δυσκολίες με πείσμωσαν και έβαλα στόχο να πετύχω κάτι πολύ μεγάλο για να βγω από το οικονομικό αδιέξοδο» είπε ο Κύπριος γυμναστής.

Η Μαριλένα Μακρή, από την Αθήνα όπου βρίσκεται για αγώνες, μίλησε στους παρευρισκόμενους μέσω τηλεδιάσκεψης για το συνδυασμό πρωταθλητισμού και σχολείου. «Κι όμως γίνεται. Δεν είναι καθόλου εύκολο και απαιτεί σοβαρή προσπάθεια. Ακούγεται απλό, σίγουρα δεν είναι. Βρείτε τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας και θα το πετύχετε» σημείωσε η πρωταθλήτρια μας.

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Πανίκος Θεοδοσίου.

Το debate προλόγισαν ο Μάριος Σταύρου, Πρόεδρος του Οργανισμού Reaction, Έλλη Ιωαννίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και ο Τάσος Κίσσας, μέλος του Δ.Σ. του «Γκολ στη Ζωή».

Λίγα λόγια για τα debates

Τα debates «Οι νέοι ρωτούν» στοχεύουν στο να φέρουν κοντά μαθητές και νέους του τόπου μας με προσωπικότητες και θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μόνο, και να τους θέσουν ανοικτά τα ερωτήματά του. Ξεκινώντας από το 2017, μέσα από τα debates, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Υγείας, Ενέργειας, τον Αρχηγό Αστυνομίας, τον Γενικό Ελεγκτή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου και πολλούς άλλους.

Παράλληλα μέσα από στοχευμένα debates με αθλητές, ποδοσφαιριστές, ανθρώπους με επικίνδυνα επαγγέλματα και πολλούς άλλους, οι μαθητές ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πολύπλευρη μάθηση τους.

Όλα τα debates σημείωσαν τεράστια επιτυχία με τους μαθητές και τους φιλοξενούμενους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.

——————————————–

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΙΕΘΝΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

REACTION

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top