ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προωθείται αύξηση της φοροαπαλλαγής από ασφάλειες ζωής

Προωθείται αύξηση της φοροαπαλλαγής από ασφάλειες ζωής

Την συμφωνία που επήλθε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για προώθηση το συντομότερο νομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση της δυνατότητας φοροαπαλλαγής στο 20% από ασφάλειες ζωής και άλλα προϊόντα που αφορούν ζητήματα υγείας, ανακοίνωσε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.
 

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Κουλλά ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της δυνατότητας φοροαπαλλαγής για ασφάλειες ζωής και άλλα προϊόντα που άπτονται θεμάτων υγείας, από το ένα έκτο του εισοδήματος στο ένα πέμπτο, δηλαδή από 16,6% σε 20%.

«Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και έχουμε αποφασίσει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές του επόμενου έτους», είπε.

Ο βουλευτής ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί, όπως είπε, «υπάρχουν σχεδιασμοί για ανέγερση κατοικιών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του λαού μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΚΟΑΓ θα προχωρήσει με τις εξαγγελίες για πολεοδομικά κίνητρα, καθώς επίσης και με τις υπόλοιπες πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί για κοινωνική στέγαση και για προσιτή κατοικία όπως είναι τα καινούρια σχέδια για τους πρόσφυγες για τις ακριτικές περιοχές και για τις ορεινές περιοχές.

Συνεπώς, πρόσθεσε, «κάποιος συμπολίτης μας θα μπορεί να επωφεληθεί αγοράζοντας κατοικία από τον ΚΟΑΓ και από αυτά τα σχέδια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top