ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 44χρονος με αναπηρία δηλώνει πως ζει στο αυτοκίνητο - Άστεγος από τον Σεπτέμβριο- «Θέλω να βρω τα πόδια μου»

ΛΕΜΕΣΟΣ: 44χρονος με αναπηρία δηλώνει πως ζει στο αυτοκίνητο - Άστεγος από τον Σεπτέμβριο- «Θέλω να βρω τα πόδια μου»

Άλλος ένας συνάνθρωπός μας δηλώνει πως παλεύει για να επιβιώσει και να μην χάσει την αξιοπρέπεια του. «Βουβά» ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, ενώ εδώ και δύο μήνες είναι άστεγος και ζει μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο έχει σταθμεύσει στο Μόλο Λεμεσού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πρόκειται για τον 44χρονο Α.Β ένα ταλαιπωρημένο άντρα, ο οποίος το 1996 κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του σε αυτοκινητικό ατύχημα, ενώ για αρκετές μέρες ήταν κλινικά νεκρός, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ιστοσελίδα μας.

 Ο Α. μας λέει πως εδώ και 100 μέρες είναι άστεγος και έχει ως μόνο καταφύγιο το αυτοκίνητό του, στο οποίο κοιμάται και φυλάει τα υπάρχοντά του.

Ο 44χρονος όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας λαμβάνει σύνταξη (αναπηρική) 970 ευρώ, από τα οποία τα 200 δίνει για δόση δανείου (αυτοκινήτου), ενώ  με άλλο ένα σεβαστό ποσό αποπληρώνει παλιές «αμαρτίες».

Το ποσό που του απομένει δεν είναι ικανό να του εξασφαλίσει στέγαση, μιας και όπως σημειώσαμε πολλές φορές οι τιμές για ενοικίαση οικίας στη Λεμεσό έχουν «εκτοξευθεί» τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον 44χρονο, κάνει μπάνιο σε παραλιακή καφετέρια της περιοχής, ενώ για τις φυσικές του ανάγκες χρησιμοποιεί τις δημοσιές τουαλέτες. Αναφορικά με τη σίτισή του, τις περισσότερες μέρες αρκείται σε ψωμί, ελιές και ντομάτες, προϊόντα τα οποία μπορεί να αποθηκεύσει στο όχημά του.

Ο ταλαιπωρημένος συνάνθρωπός μας αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε δύσκολή θέση, ωστόσο δεν χάνει την αισιοδοξία του. «Υπάρχουν και χειρότερα» δηλώνει, ενώ στην ερώτησή μας για το τι ακριβώς ζητά ανέφερε: «Θέλω να βρω τα πόδια μου και κάπου να μείνω».

Όπως πληροφορούμαστε για τον 44χρονο ενημερώθηκε το Κίνημα ΕνΕργώ το οποίο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια στέγη, ώστε ο ταλαιπωρημένος άντρας, να κοιμηθεί το βράδυ σε κρεβάτι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top