ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τερέζα Βίλιερς με Ύπατο Αρμοστή Κύπρου στο Ην. Βασίλειο

Συνάντηση Τερέζα Βίλιερς με Ύπατο Αρμοστή Κύπρου στο Ην. Βασίλειο

Τη βουλευτή βορείου Λονδίνου του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Βίλιερς ενημέρωσε για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών λύσης στο Κυπριακό ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδρέας Κακουρής.

Έπειτα από τη συνάντηση, η κ. Βίλιερς δήλωσε ότι «είναι τραγικό» 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή η Κύπρος να παραμένει διαιρεμένη χώρα με διαιρεμένη πρωτεύουσα.

«Πιστεύω με σθένος ότι η επίτευξη μιας λύσης μετά από διαπραγμάτευση για να επανενωθεί το νησί είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων. Έχω πολλές φορές μιλήσει επί του θέματος κατά τη θητεία μου ενώ εκπροσωπούσα το Μπάρνετ στο κοινοβούλιο. Αναγνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το κυπριακό ζήτημα για πολλούς Βρετανοκύπριους ψηφοφόρους της περιφέρειάς μου και το έχω εγείρει με τρεις διαδοχικούς Πρωθυπουργούς, τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον», συνέχισε η Βρετανίδα βουλευτής.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου και την ενημέρωση που έλαβε, καθώς και την ελπίδα η τριμερής του Βερολίνου να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών λύσης.

«Χαιρετίζω τις προσπάθειες που γίνονται από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να σημειωθεί πρόοδος και να επαναρχίσουν επίσημες συνομιλίες. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό τα Ηνωμένα Έθνη να τις υποστηρίξουν και να τις διευκολύνουν», πρόσθεσε η κ. Βίλιερς.

Δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένη από τα όσα άκουσε από τον κ. Κακουρή για τον θετικό ρόλο που παίζει η Κύπρος στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα σε χώρες της Μέσης Ανατολής. «Η Κύπρος είναι ένας σημαντικός φάρος σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», σχολίασε η βουλευτής.
 
Δεσμεύθηκε, επίσης, εκ νέου να στηρίξει την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου εφόσον επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top