ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκινεί Κύπρια μάνα – Μεγαλώνει 4χρονο αγγελούδι σε άκτιστο σπίτι - Συγκλονιστικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 Συγκινεί Κύπρια μάνα – Μεγαλώνει 4χρονο αγγελούδι σε άκτιστο σπίτι - Συγκλονιστικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Mητέρα, τριών παιδιών (17, 15 και 4 ετών), ανεβαίνει το δικό της «Γολγοθά» τους τελευταίους μήνες.  Άλλος ένας συνάνθρωπος μας, βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα. Ο λόγος για την 39χρονη Δήμητρα, η οποία αναζητεί «καταφύγιο» και βρέθηκε να κατοικεί με το 4χρονο αγγελούδι της σε ένα υποστατικό (υπό ανέγερση), χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα αλλά και χωρίς τουαλέτα.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Η 39χρονη που μίλησε στην ιστοσελίδα μας, περιέγραψε τα όσα βιώνει, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα, ούσα άνεργη και σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Με αξιοπρέπεια, δεν ζητά πολυτέλειες και περιττά υλικά αγαθά, θέλει μόνο το αυτονόητο. Ένα σπίτι που να μπορεί να μεγαλώσει όπως τους αξίζουν, τα τρία ανήλικα παιδιά της, το μικρότερο μόλις τεσσάρων χρονών.    

Στην Δήμητρα έγινε έξωση από το σπίτι που ενοικίαζε και βρήκε για ένα διάστημα καταφύγειο στην μητέρα της. Οι σοβαροί οικογενειακοί λόγοι που αντιμετώπιζε την ανάγκασαν να εγκαταλείψει το πατρικό της και να υποχρεωθεί να ζήσει σε ένα άκτιστο σπίτι στο Τσέρι (ανήκει στη θεία της), χωρίς πόρτες, παράθυρα, τουαλέτες και γενικά τα απαραίτητα αγαθά.

 

Για την δύσκολη ζωή που έζησε μέχρι σήμερα και για την ατυχία που της επιφύλασσε η μοίρα  αναγκάζεται να ζει σε ένα αχούρι. Πέρασαν περίπου επτά χρόνια από το πρώτο της διαζύγιο με τον πατέρα των δύο μεγάλων κοριτσιών ενώ αργότερα προχώρησε την ζωή της σε μια άλλη σχέση και έφερε στον κόσμο ένα τετράχρονο γιο τον Δημήτρη,ο πατέρας του οπίου είναι στην φυλακή. 

Ο πρώτος της άνδρας όπως μας δήλωσε δεν τις δίνει τα ανάλογα χρήματα που αντιστοιχούν στην διατροφή που έπρεπε να παίρνει, ενώ η μεγάλη της κόρη αναγκάστηκε να αφήσει τα θρανία για να βγει στον σκληρό κόσμο της εργασίας.   

Ο Μικρός Δημήτρης εδώ και ένα χρόνο σταμάτησε από το νηπιαγωγείο που φοιτούσε γιατί δεν μπορούσε η μαμά του να συνεχίσει να πληρώνει τα δίδακτρα, ενώ όταν έκανε αίτηση για να πάει σε Δημόσιο νηπιαγωγείο της είπαν ότι δεν είχε θέση. 

Οι εικόνες του σπιτιού δεν είναι εύκολο να περιγράφουν με λόγια, ένα σπίτι χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα και χωρίς τουαλέτα. Η ίδια δεν έκρυψε τις ανησυχίες της για τα κρύα βράδια του χειμώνα που έρχονται.      

Αυτό που ζητά είναι μια βοήθεια για να καταφέρει να μείνει σε μια φυσιολογική στέγη με τα απαραίτητα αγαθά. «Το μόνο που θέλω είναι να με βοηθήσουν να φύγω από εδώ μέσα. Θέλω να βρω ένα σπίτι να μείνω, για να τα καταφέρω να βρω δουλειά και να μεγαλώσω σωστά τον γιό μου», ήταν αυτά που μας είπε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top