ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Κυπριανού : Θετική εξέλιξη η έρευνα Γ.Εισαγγελέα για βαν, να μην μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση

Α.Κυπριανού : Θετική εξέλιξη η έρευνα Γ.Εισαγγελέα για βαν, να μην μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση

Ως μια σημαντική εξέλιξη θεωρεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, ενώ την ίδια ώρα καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει στα "αμείλικτα ερωτήματα" και "να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας".

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Κυπριανού είπε πως ικανοποιεί η εξέλιξη που αφορά στην απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή για διερεύνηση της υπόθεσης, λέγοντας ότι "εμείς από την αρχή επιμέναμε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει".

"Είναι προφανές ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, σε συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας, φαίνεται ότι έχουν πειστεί από τα ευρήματα της μέχρι στιγμής έρευνας, ότι αυτό επιβάλλεται να γίνει και είναι σίγουρα πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση", συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την παραχώρηση υπηκοότητας στον Ισραηλινό επιχειρηματία Shahak Avni, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρακάλεσε "θερμά" τους κυβερνώντες, "να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας".

Όπως είπε "ο κ. Avni ζήτησε άδεια οπλοφορίας, η αστυνομία απέρριψε το αίτημα γιατί δεν είχε κυπριακή υπηκοότητα και αμέσως μετά του δόθηκε κυπριακή υπηκοότητα, ενώ ήρθαν στη συνέχεια και του έδωσαν και την άδεια οπλοφορίας, λέγοντας ότι αυτό έγινε μετά που επένδυσε".

"Νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν", ανέφερε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας πως "ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση", αφού όπως ανέφερε "υπήρχε ένα εμπόδιο για να του παραχωρηθεί η άδεια οπλοφορίας, ξεπεράστηκε και δεν ξέρω με τις παρεμβάσεις ποιον".

Κάλεσε τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, να απαντήσει " γιατί έχουν δείξει τόση πολλή ευαισθησία στο να εξυπηρετηθεί το συγκεκριμένο άτομο και στη συνέχεια να του δοθεί και η άδεια οπλοφορίας".

Τα ερωτήματα, συνέχισε, είναι αμείλικτα, παραμένουν για εμάς και αναμένουμε απαντήσεις σοβαρές και όχι απαντήσεις που να υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top