ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσημη παραδοχή για το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ - 'Πενιχρή δραστηριότητά του...' -ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επίσημη παραδοχή για το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ - 'Πενιχρή δραστηριότητά του...' -ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρώτη επίσημη παραδοχή ότι το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ παρουσίασε σημάδια… διάλυσης την τελευταία διετία, γι΄ αυτό και εν τέλει του έβαλαν «λουκέτο» τον περασμένο μήνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, παραδέχθηκε ότι ο λόγος που αποφασίστηκε η παύση των εργασιών του Κλιμακίου ήταν «η πενιχρή δραστηριότητά του». Την επιστολή, ημερομηνίας 22/11/2019, απεκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» (Μιχάλης Χατζηστυλιανού) την Τετάρτη (04/12), ενώ την εξασφάλισε και την δημοσιεύει αυτούσια και το ThemaOnline.

Στο παρόν δημοσίευμα γίνεται λόγος για επίσημη παραδοχή, γιατί την τελευταία διετία ουδέποτε η Αστυνομία ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης είχε αναγνωρίσει τα προβλήματα που είχαν καταγγελθεί κι έκαναν ξεκάθαρα λόγο για δυσλειτουργία του εν λόγω Κλιμακίου, ελέω ανακατατάξεων που είχαν γίνει σ΄ αυτό προ διετίας.

Επιπλέον, πρόσφατα η Αστυνομία με επίσημες τοποθετήσεις της απέφευγε να μιλήσει για αναποτελεσματικότητα και απέδιδε τη διάλυση του Κλιμακίου σε εντολή για καλύτερη αξιοποίηση των μελών της αστυνομικής δύναμης.

Το ThemaOnline είχε προβεί σε σχετικές αποκαλύψεις από τον Σεπτέμβριο του 2017 που είχαν ως αντικείμενο τις καταγγελίες για δυσλειτουργία και διαφθορά στο εν λόγω Κλιμάκιο:

• Όπως είχαμε γράψει στις 13/09/2017, η Αστυνομία είχε κάνει διοικητική έρευνα σε βάρος υψηλόβαθμο στέλεχος του κλιμακίου που φερόταν να ενέχεται σε σοβαρή υπόθεση

• Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 μετατέθηκαν τρία στελέχη χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

• Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 ένας εκ των μετατιθέμενων απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη μονάδα ήταν το τίμημα που πλήρωσε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στην Αστυνομία. Όπως επεξηγείτο στην εν λόγω επιστολή που συνέταξε ο δικηγόρος του εν λόγω αστυνομικού, ο τελευταίος «συμμετείχε σε διοικητική έρευνα η οποία ξεκίνησε μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της οποίας παρέδωσε στις 03/08/2017 όγκο εγγράφων, που κατ΄ ισχυρισμό του αποδεικνύεται διαφθορά και/ή διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων από κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς της δύναμης». Ο δικηγόρος του εν λόγω αστυνομικού: «Το Κ.Π.Λ. (Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας) έχει διεκπεραιώσει τα τελευταία χρόνια αριθμό καταγγελιών και ο πελάτης μας έχει προβεί στο 75% των καταγγελιών την τελευταία 4ετία, γεγονότα για τα οποία το ΚΠΛ έχει λάβει συγχαρητήρια από την Αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίσης και ο Πολιτειακός προϊστάμενος και ο Υπηρεσιακός προϊστάμενος της δύναμης για τον επαγγελματισμό και την μηδενική ανοχή των μελών τους».

• Αν και ο εν λόγω αστυνομικός κατάγγελλε διαφθορά στο εν λόγω Κλιμάκιο, αλλά και αναποτελεσματικότητα, εντούτοις βρέθηκε να διώκεται πειθαρχικά (η διαδικασία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη).

• Ο βουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, στις 11 Οκτωβρίου 2017 σε ενημερωτική εκπομπή είχε διατυπώσει τη θέση ότι η μεταθέσεις τριών αστυνομικών από το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας ήταν τιμωρητική πράξη, εξηγώντας πως πήραν μετάθεση μετά που κατήγγειλαν τους ανωτέρους τους (σημ. στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας). Να σημειωθεί ότι ένας εκ των τριών αστυνομικών τον Αύγουστο κατέθεσε στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας μιλώντας για τα κακώς έχοντα του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ενώ είχε ενημερώσει σχετικά και το διοικητή της ΜΜΑΔ. Ακολούθησε η μετάθεσή του μαζί με άλλα δυο άτομα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κατήγγειλε διαφθορά και μετατέθηκε – Προσέφυγε δικαστικώς – ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top