Τζόνσον: Νομοθετεί για απαγόρευση παράτασης της μεταβατικής περιόδου

Τζόνσον: Νομοθετεί για απαγόρευση παράτασης της μεταβατικής περιόδου

Τη δέσμευση ότι το νομοσχέδιο περί της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ που θα παρουσιάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων την Παρασκευή, δεν θα περιλαμβάνει παράταση της μεταβατικής περιόδου που ακολουθεί το Brexit, πέρα από την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης στις 31 Δεκεμβρίου 2020, διατύπωσε η Βρετανική Κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Το προεκλογικό μας πρόγραμμα καθιστούσε σαφές ότι δε θα παρατείναμε την περίοδο εφαρμογής και το νέο νομοσχέδιο περί της Συμφωνίας Αποχώρησης θα απαγορεύει νομικώς στην κυβέρνηση να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε παράταση».

Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις περί ενός `no deal` σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ στο διάστημα από την ημέρα του Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020 μέχρι τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.

Το νομοσχέδιο, που είχε απορριφθεί από τη Βουλή πριν την προκήρυξη εκλογών, δε θα περιλαμβάνει εξάλλου κάποιες παραχωρήσεις που είχε κάνει η Τερέζα Μέι στους Remainer βουλευτές, όπως πρόνοιες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία μάλλον θα καλύπτονται από ξεχωριστό νόμο.

Η Βουλή των Κοινοτήτων συνέρχεται σήμερα για πρώτη φορά υπό τη νέα της σύνθεση και πρώτη μέριμνα θα είναι η επανεκλογή του Εργατικού βουλευτή σερ Λίντσεϊ Χόιλ στη θέση του προέδρου του σώματος.

Σήμερα και αύριο θα γίνουν η ορκωμοσία των βουλευτών και κάποιες πρώτες ομιλίες για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος από τη βασίλισσα Ελισάβετ, πριν την παρουσίαση του νομοσχεδίου του Brexit την Παρασκευή για ψήφιση επί της αρχής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE