ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναφορά ΠΣΕΜ: Διευθυντής που έχει απασχολήσει στο παρελθόν με ρατσιστικές πράξεις πηγαίνει ξανά μέσα σε σχολεία

Αναφορά ΠΣΕΜ: Διευθυντής που έχει απασχολήσει στο παρελθόν με ρατσιστικές πράξεις πηγαίνει ξανά μέσα σε σχολεία

Σε συνάντηση την Παρασκευή(20/12) του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου και αντιπροσωπείας της ΠΣΕΜ συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε, παράλληλα, ότι έχουν ένα προβληματισμό και θεωρούν απαράδεκτο από πλευράς τους, Διευθυντής, «ο οποίος έχει απασχολήσει με την συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό αλλά και στο παρελθόν με ρατσιστικές πράξεις, να πηγαίνει ξανά μέσα σε σχολεία και έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή».
 
«Μας έχει πει ο Υπουργός Παιδείας ότι πρόκειται για αναβάθμιση της θέσης της Διευθύντριας, οπότε θα έπρεπε να καλυφθεί αυτή η θέση. Εννοείτε ότι το ασπαζόμαστε και εννοείτε ότι το σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να μπούμε εμείς μέσα στις δουλειές του Υπουργείου. Απλά εμείς ζητούμε την άμεση αποχώρηση από τα σχολεία, από το σχολικό χώρο και να αλλαχτεί  η θέση του συγκεκριμένου διευθυντή», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Προδρόμου σε παρέμβαση του είπε ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τοποθέτηση Διευθυντή σε θέση που έχει κενωθεί, λόγω προαγωγής της Διευθύντριας σε θέση επιθεωρητή, έγινε σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπάρχουν και βεβαίως έχει τοποθετηθεί ένας εκπαιδευτικός, Διευθυντής, με πολύ σημαντική πείρα.
 
«Λυπούμε που ακούγονται δημόσια τέτοιοι χαρακτηρισμοί, οι οποίοι δεν μπορεί να αιτιολογηθούν, να δικαιολογηθούν. Δεν υπάρχουν οποιαδήποτε περιστατικά και πραγματικά, τουλάχιστον θα ήθελα να παραγνωρίσω το ότι ακούγονται αυτοί οι χαρακτηρισμοί, γιατί θα πρέπει όλοι υπεύθυνα να εφαρμόζουμε τις διαδικασίες, να δείχνουμε σεβασμό σε αλλήλους πάνω απ΄ όλα και να μην παρασυρόμαστε από κριτήρια τα οποία - μπορεί να είναι σεβαστά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης και με τους κανονισμούς που υπάρχουν και εφαρμόζονται», σημείωσε.
 
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, είναι μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί, σύμφωνα πάντα με όλους τους κανονισμούς «και βεβαίως, δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα ή πρόβλημα, για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, για τον συγκεκριμένο Διευθυντή, στον οποίο ανώνυμα έγιναν οι αναφορές ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top