ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικό βήμα το υπόμνημα για Λιβύη δηλώνουν Καλίν, Αλτούν και Ντονμέζ

Σημαντικό βήμα το υπόμνημα για Λιβύη δηλώνουν Καλίν, Αλτούν και Ντονμέζ

Σημαντικό βήμα χαρακτηρίζουν ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την έγκριση του υπομνήματος για τη Λιβύη από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν στο μήνυμά του στο τουίτερ αναφέρει ότι “το υπόμνημα για τη Λιβύη που εγκρίθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση είναι ένα σημαντικό βήμα για την διασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη και τα συμφέροντα της χώρας μας στην βόρειο Αφρική και την Μεσόγειο”. 

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε μήνυμά του στο τουίτερ αναφέρει ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Λιβύης είναι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια και σταθερότητα της Μεσογείου. “Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην Μεσόγειο. “Καμιά περιφερειακή δύναμη δεν χρειάζεται να προσβληθεί, παρά μόνο να εργαστεί μαζί μας”, αναφέρει. 

Ο Φαχρετίν Αλτούν υποστηρίζει ότι “κάποιες χώρες προσταθούν να θέσουν τα στενά τους συμφέροντα πάνω από τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στην Μεσόγειο”. “Οποιαδήποτε συμφωνία με άλλη ομάδα πέραν της νόμιμης κυβέρνησης στην Τρίπολη θα σύρει τη χώρα σε περαιτέρω χάος”, υποστηρίζει. Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει ακόμη ότι η Τουρκία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της στήριξης του διεθνούς νόμου, για την επίτευξη ασφάλειας και διατήρηση της ειρήνης στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο. “Την ίδια ώρα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για την εγκαθίδρυση της σταθερότητας”, ανάφέρει. 

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στο μήνυμά του στο τουίτερ ευχήθηκε να είναι καλορίζικο το μνημόνιο για την Τουρκία. “Μαζί με αυτό το βήμα που κάναμε διασφαλίζοντας τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την γαλήνη στην περιοχή μας”, αναφέρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top