ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση βιομηχανικών τιμών σε ευρωζώνη και ΕΕ28, μείωση 0,3% σε Κύπρο τον Νοέμβριο

Αύξηση βιομηχανικών τιμών σε ευρωζώνη και ΕΕ28, μείωση 0,3% σε Κύπρο τον Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ (EA19) κατά 0,1% στην ΕΕ28 και μειώθηκαν κατά 0,3% στην Κύπρο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2018, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 1,4% στη ζώνη του ευρώ, κατά 1,0% στην ΕΕ28 και αυξήθηκαν κατά 0,9% στην Κύπρο.

Oι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στη ζώνη του ευρώ τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, αυξήθηκαν κατά 0,9% στον τομέα της ενέργειας και κατά 0,2% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και αυξήθηκαν 0,3% για τα ενδιάμεσα αγαθά. Οι τιμές στη συνολική βιομηχανία εκτός από την ενέργεια παρέμειναν σταθερές. Στην ΕΕ28, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 0,5% στον τομέα της ενέργειας και κατά 0,2% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και μειώθηκαν κατά 0,4% για τα ενδιάμεσα αγαθά. Οι τιμές στη συνολική βιομηχανία εκτός από την ενέργεια μειώθηκαν κατά 0,1%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Ελλάδα (+ 3,4%), Γαλλία (+ 1,1%) και Σουηδία (+0,9%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία (-0,9% ) και τη Λετονία (-0,5%).

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στη ζώνη του ευρώ τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2018, μειώθηκαν κατά 6,1% στον ενεργειακό τομέα και κατά 1,4% στα ενδιάμεσα προϊόντα, ενώ αυξήθηκαν κατά 1,4% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, κατά 1,6% στα διαρκή και κατά 1,7% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στη συνολική βιομηχανία εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,3%. Στην ΕΕ28, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 5,2% στον ενεργειακό τομέα και κατά 1,1% στα ενδιάμεσα αγαθά, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,4% τόσο για τα κεφαλαιουχικά αγαθά όσο και για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 1,8% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές του συνόλου της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,4%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Δανία (-4,8%), στην Ιταλία (-3,6%), στο Βέλγιο (-3,2%) και στην Πορτογαλία (-2,7%), ενώ οι υψηλότερες αυξήσεις στη Βουλγαρία (+4.0% ), τη Ρουμανία (+ 3,6%), την Ελλάδα και τη Σλοβενία ​​(από + 2,0%).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top