ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεγκλωβισμός 29 ατόμων σε ξωκλήσι και Καλαβασό ανάμεσα τους 6 παιδιά -VIDEO

Απεγκλωβισμός 29 ατόμων σε ξωκλήσι και Καλαβασό ανάμεσα τους 6 παιδιά -VIDEO

Άμεση δράση της Πυροσβεστικής , Αστυνομίας και Πολιτικής Άμυνας σε περιστατικά απεγκλωβισμού πολιτών την Τρίτη τόσο στο ξωκλήσι του Νέου Ιορδάνη όσο και στην Καλαβασό (7/1).

Της Έλενας Τσιακούπη

Καλά στην υγεία τους είναι 19 πρόσωπα, 18 προσκυνητές και ένας ιερέας,  ανάμεσα τους σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 6 παιδιά ηλικίας απο 2.5 εως 13 χρονών που λόγω των καιρικών συνθηκών, είχαν εγκλωβιστεί στο ξωκλήσι του Νέου Ιορδάνη, στην κοινότητα Ποταμιού της Επαρχίας Λεμεσού. Μετά από επιχείρηση αστυνομίας, πολιτικής άμυνας και επαρχιακής διοίκησης, έγινε κατορθωτός ο απεγκλωβισμός τους.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης,  είχαν μεταβεί την Δευτέρα (6/1) στο ξωκλήσι για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα,  με βάση το Ιουλιανό Ημερολόγιο, ωστόσο λόγω των καταρρακτωδών βροχών, της αύξησης της στάθμης του νερού ποταμού και κατολισθήσεων όγκων χώματος, οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι.
 
"Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ζευς, που αναφέρεται σε περιστατικά ερευνάς και διάσωσης προσώπων που κινδυνεύουν στην ξηρά, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, τον υπεύθυνο υπαίθρου και τον υπεύθυνο ΤΑΕ Λεμεσού", είπε ο κ. Σωτηριάδης.
 
Πρόσθεσε ότι στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας και της Επαρχιακής Διοίκησης, καθώς και ιδιώτες, "οι οποίοι με εκσκαφείς συνέδραμαν στις προσπάθειες για διάνοιξη μονοπατιού".
 
Τα πρόσωπα αυτά, συνέχισε, απεγκλωβίστηκαν λίγο πριν το μεσημέρι και μεταφέρθηκαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ποταμιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Ακολούθως, με λεωφορείο της Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και παραλήφθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα.
 
Τα ιδιωτικά τους οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή όπου τα είχαν σταθμεύσει, συμπλήρωσε.

Επίσης στην Καλαβασό η Πυροσβεστική Υπηρεσία με επιχείρηση διάσωσης κατάφερε να απεγκλωβίσει δέκα ανθρώπους από δυο οικίες οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι από το πρωί της Τρίτης (7/1).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top