Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε τηω θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α. Σακελλαροπούλου

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε τηω θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α. Σακελλαροπούλου

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Με βάση τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία, κατά την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Κατά τη δήλωσή του, στην οποία ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει θετική ψήφο στην κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη διαχείριση της διαδικασίας της Προεδρικής εκλογής από πλευράς του» και χαρακτηρίζοντας ως εσφαλμένη την απόφασή του να μην ανανεώσει τη θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κρατήσει μια στάση ευθύνης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το κόμμα του θα δώσει τη «δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη –όπως το Σύνταγμα ορίζει–  να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας».

«Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόταση η οποία τότε καταψηφίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές του. Και δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Από τη μεριά μας η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή. Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας», κατέληξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE