ΕΛΛΑΔΑ: Ελλαδίτης ο ασθενής με τα συμπτώματα κορωναϊού – Ταξίδεψε στην Κίνα πριν λίγες μέρες

ΕΛΛΑΔΑ: Ελλαδίτης ο ασθενής με τα συμπτώματα κορωναϊού – Ταξίδεψε στην Κίνα πριν λίγες μέρες

Συγκλονιστικά είναι τα νέα που έρχονται από την Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό του πρώτου ύποπτου κρούσματος του κορωναϊού, σε άνδρα.

Σύμφωνα με τα Ελλαδικά μέσα, πρόκειται για 62χρονο, ο οποίος έχει όλα τα συμπτώματα της του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Επιπλέον, ο άνδρας αυτός, σύμφωνα πάντα με ελλαδικά μέσα ταξίδεψε στην Ουχάν, πριν από 20 μέρες.

Υπενθυμίζουμε πως ο άνδρας αυτός εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως την Παρασκευή 31/01.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωναϊού στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.