ΔΙΕΘΝΗ

ΓΓ ΣτΕ: Οι σύγχρονες προκλήσεις χρειάζονται τη συνεργασία όλων

ΓΓ ΣτΕ: Οι σύγχρονες προκλήσεις χρειάζονται τη συνεργασία όλων

Η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των χωρών και των διεθνών οργανισμών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

"Ζούμε σε μια εποχή έντονων επιθέσεων κατά της ιδέας της πολυμέρειας», τόνισε, και ανέφερε ότι, «όταν σκεφτόμαστε τις μεγάλες προκλήσεις του εικοστού πρώτου αιώνα, σκεφτόμαστε την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία, τις συγκρούσεις και τη μετανάστευση, τη βία και τις διακρίσεις, την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση.»

"Κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν σέβεται τα εθνικά σύνορα. Κανένα δεν μπορεί να επιλυθεί με μονομερή δράση οποιασδήποτε κυβέρνησης. Όλα τους έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια της Ευρώπης και των ανθρώπων που ζουν εδώ», είπε η ΓΓ του ΣτΕ.

Σημείωσε ότι "η αλήθεια είναι ότι ο αντίκτυπός τους φτάνει σε όλους μας, άμεσα ή έμμεσα, και μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, η Γενική Γραμματέας του ΣτΕ συμμετέχει επίσης σε σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Maria Sassoli, τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ  Frans Timmermans, τους Αντιπροέδρους της Επιτροπής Věra Jourová (Τιμές και Δαμπράβκα Σούιτσα (Δημοκρατία και Δημογραφία) και τους Επιτρόπους Olivér Várhelyi (Γειτονία και Διεύρυνση), Helena Dalli (Ισότητα) και Didier Reynders (Δικαιοσύνη).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top