ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα μπαταρίας – Όχι μπαταρίες στα σκουπίδια!

Ημέρα μπαταρίας – Όχι μπαταρίες στα σκουπίδια!

Η 18η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως «Ημέρα Μπαταρίας».

Η μη ανακύκλωση μπαταριών και η απόρριψη τους στα σκουπίδια έχει ιδιαίτερα επιβλαβείς επιπτώσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και –τελικά- για την ανθρώπινη υγεία. Κάθε μπαταρία που δεν ανακυκλώνεται, ελευθερώνει τις τοξικές της ουσίες στο περιβάλλον. Αργά ή γρήγορα, θα εισχωρήσουν στην τροφική αλυσίδα και θα καταλήξουν στο πιάτο μας.

Με αφορμή την «Ημέρα Μπαταρίας» η ΑΦΗΣ Κύπρου θα ήθελε να υπενθυμίσει στο κοινό να ανακυκλώνει τις μπαταρίες του στους ειδικούς κάδους του Οργανισμού. Οι κάδοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών ειδών, εμπορικά κέντρα υπεραγορές, εμπορικά καταστήματα, σχολεία, δημόσια κτίρια, υποκαταστήματα τραπεζών και γενικά σε χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να βρείτε ποιος είναι πιο κοντινός σας κάδος είναι η δωρεάν εφαρμογή για το κινητό σας RECYCLING CY. Εναλλακτικά, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΦΗΣ www.afiscyprus.com.cy. παρέχεται η πληροφορία αυτή καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες για την ανακύκλωση μπαταριών.

Η ΑΦΗΣ ευχαριστεί όλες και όλους που δεν ρίχνουν τις μπαταρίες τους στα σκουπίδια και αισθάνεται βέβαιη ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις προσπάθειες μας για ένα καθαρότερο και υγιεινώτερο περιβάλλον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top