ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρογιάν προς Αναστασιάδη: Ζητά αποφασιστικότητα για τις μεταρρυθμίσεις

Μ. Καρογιάν προς Αναστασιάδη: Ζητά αποφασιστικότητα για τις μεταρρυθμίσεις

Αποφασιστικότητα για τις μεταρρυθμίσεις, ζήτησε ο Μ. Καρογιάν από τον Πρόεδρο

 

ην θέση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, μέσα από διάλογο, αλλά μέσα και από μια αποφασιστικότητα, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι ήταν «πολύ δημιουργική και ωφέλιμη».

«Είχα την ευκαιρία να με ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, όπως επίσης και για τα σημαντικά ζητήματα των μεταρρυθμίσεων», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης συνέχισε λέγοντας ότι «είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις δικές μας προσεγγίσεις για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες κρίνουμε ως απαραίτητες για ένα σύγχρονο κράτος,».

«Μέσα από τις εμπειρίες και μέσα από τη διαδρομή όλων αυτών των χρόνων νομίζω ωρίμασαν οι συνθήκες που θα πρέπει το κράτος μας να μεταρρυθμιστεί με την συνέργεια και την συνεργασία όλων», είπε.

Εξάλλου, ανέφερε, «θεωρούμε ότι έχουμε ως χρέος προς την κοινωνία και προς τους πολίτες να αναδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των θεσμών και ταυτόχρονα να προβούμε σε εκείνες τις τομές που θα βοηθήσουν και την ανάπτυξη του τόπου, θα βοηθήσουν και την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και ταυτόχρονα και να παραμεριστούν τα κακώς έχοντα όλων των προηγούμενων χρόνων».

Αναφορικά με τα ενεργειακά, ο κ. Καρογιάν, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διαβεβαίωσε ότι «προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Δημοκρατίας όπως είχαν καθοριστεί από πριν».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, πρόσθεσε, «δυστυχώς ακόμη δεν υπάρχουν εξελίξεις».

«Βλέπουμε μια Τουρκία καθημερινά να προκαλεί, να δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή», είπε.

Επειδή, σημείωσε ο ίδιος, «το Κυπριακό δεν είναι απομονωμένο και από τα ευρύτερα ζητήματα που γεωπολιτικά απασχολούν και τις μεγάλες δυνάμεις, απασχολούν και την Τουρκία, χρειάζεται πιστεύω υπομονή, χρειάζεται επιμονή, χρειάζονται κινήσεις, πρωτοβουλίες παρασκηνιακές, με την ευχή και την προσδοκία ότι αμέσως μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα θα μπορέσουν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που είναι και το ζητούμενο, με στόχο την οριστική επίλυση του Κυπριακού, την επανένωση του κράτους, των θεσμών, της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης ανέφερε ότι «έχουμε επιμείνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, μέσα από διάλογο, αλλά μέσα και από μια αποφασιστικότητα».

Είναι γεγονός, είπε, «ότι όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις πράγματα, θα υπάρχουν πάντοτε εκείνες οι ομάδες που βολεύονται με το σύστημα ως υπάρχει». Όμως, πρόσθεσε, «εδώ θα πρέπει να δούμε τι ωφελεί το σύνολο, τι ωφελεί την πατρίδα, τι ωφελεί την κοινωνία, τι προϋποθέσεις δημιουργεί για τη νέα γενιά, που ουσιαστικά έχουμε την υποχρέωση να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες για πάμε κάποια βήματα πιο μπροστά και ως κράτος και ως κοινωνία αλλά και ως διασφάλιση των επόμενων γενεών».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top