ΔΙΕΘΝΗ

S400: Δεν τους εγκαταλείπει ο Ερντογάν – Υπερόπλο εφιάλτης για την Πολεμική Αεροπορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

S400: Δεν τους εγκαταλείπει ο Ερντογάν – Υπερόπλο εφιάλτης για την Πολεμική Αεροπορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Συρία, φαίνεται πως δεν αποτρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, παρά την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων, ανέφερε το Σάββατο 15/02 ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος υπερθεμάτισε ότι οι τουρκο-ρωσικές εντάσεις πρέπει να ωθήσουν την Τουρκία πιο κοντά στην Δύση, ειδικά τις ΗΠΑ.

Η είδηση αυτή αναβαθμίζει την σημαντικότητα του αμυντικού συστήματος των S400, αφού ο Ερντογάν δεν λέει να εγκαταλείψει αυτούς τους σχεδιασμούς, παρά τις προστριβές της Άγκυρας με την Μόσχα και παρά τις κατηγορίες των ΗΠΑ

Το αμυντικό σύστημα S400 αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας και βρίσκεται στα χέρια του Ερντογάν.

«Το υπέρ – όπλο S400»

Οι S400, προκαλούν πονοκέφαλο στην Πολεμική Αεροπορία κάθε χώρας, αφού έχουν την δυνατότητα να εξολοθρεύουν στόχους, όπως πολεμικά αεροσκάφη, UAVs μέχρι και πυραύλους κρουζ.

Το σύστημα S400 με την χρήση του ραντάρ του, μπορεί να εντοπίζει και προσδιορίζει όλους τους εναέριους στόχους εντός εμβέλειας. Έπειτα, ο αναγνωρισμένος στόχος, αποστέλλεται λεπτομερώς στο κέντρο διοίκησης το οποίο αρχικά θα επιλέξει τον κατάλληλο τύπο πυραύλου, και στην συνέχεια, θα επιλέξει το όχημα εκτόξευσης, δίνοντας παράλληλα το «πράσινο φως».

Μετά την εκτόξευση, το ραντάρ καθοδηγεί τον πύραυλο προς τον στόχο και στην συνέχεια, ο πύραυλος μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χρησιμοποιώντας το δικό του ραντάρ ή μπορεί να λειτουργήσει ημί-αυτόνομα χρησιμοποιώντας το ραντάρ του κέντρου διοικήσεως.

 

Το σύστημα είναι ικανό να εκτοξεύσει τέσσερις διαφορετικού τύπου πυραύλους. Ο πρώτος είναι ο 9Μ96Ε, ο οποίος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε ύψος έως 20 Km και σε εμβέλεια 40 χλμ, ο δεύτερος είναι ο 9M96E2 ο οποίος μπορεί να πλήξει στόχο σε ύψος έως 30 Km  και σε εμβέλεια 120 χλμ. Ο τρίτος πύραυλος είναι ο 48Ν6 για στόχους σε ύψος έως 27 Km και εμβέλεια 250 χλμ και ο τέταρτος είναι ο 40N6 για στόχους σε ύψος έως 30 Km εμβέλεια 400 χλμ.

Το σύστημα αεράμυνας S400, είναι χωρίς αμφιβολία, ο εφιάλτης της πολεμικής αεροπορίας αφού μπορεί να πλήξει και τα πιο υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top