ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος για εντατικό διάλογο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αποφασισμένος για εντατικό διάλογο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Tην αποφασιστικότητά του για εντατικό διάλογο, σε μια προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, τονίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα ετοιμότητα να προχωρήσει σε μονομερή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πολίτης", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι δεν βλέπει κάποιον λόγο για να μην επιστρέψει στις συνομιλίες, εφόσον, τονίζει, επαληθευθούν τα μηνύματα της Άγκυρας που μετέφερε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα. 

Επισημαίνει ότι σε περίπτωση επίτευξης λύσης θα υπάρξουν πολύ θετικές προοπτικές για την οικονομία και τονίζει ότι, η συζήτηση για το φυσικό αέριο θα γίνει μόνο εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε ορίζοντα λύσης.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει παράλληλα απογοήτευση για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.  Τονίζει, επίσης, ότι δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

Εξάλλου σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αντίλογος" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι αν δέν υπάρξουν απειλές και εκβιασμοί είναι δυνατό να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προοπτικές για ευόδωση των συνομιλιών. Για την οικονομία επισημαίνει ότι η Κύπρος εισέρχεται στο κεφάλαιο της προοπτικής και της ανάπτυξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top