ΔΙΕΘΝΗ

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 44 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 44 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/2 ότι κατέγραψε 44 νέους θανάτους και 327 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 27/2.

 
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα το προηγούμενο 24ωρο είναι πάντως μειωμένος σε σχέση με την Τρίτη, όταν καταγράφονταν 433 κρούσματα του COVID-19.
 
Το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα έφθασε έτσι τα 78.824 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.
 
Το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 2.788, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.
 
Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης που εγείρει ανησυχίες περί πανδημίας, καταγράφηκαν οι 41 από τους 44 θανάτους. Στην πρωτεύουσά της, την Ουχάν, οι νεκροί ανήλθαν σε 28 χθες Πέμπτη.
 
Λιθουανία
 
Οι υγειονομικές αρχές της Λιθουανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία σε διεθνές επίπεδο.
 
Οι ελπίδες πως ο ιός θα μπορούσε να περιοριστεί μοιάζουν να εξανεμίζονται, με πολλές χώρες πλέον να επιδιώκουν να δημιουργήσουν απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων και επενδυτές να τρέπονται σε φυγή προς ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω των προβλέψεων για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας. 
 
Στην Ταϊλάνδη, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι καταγράφηκε νέο κρούσμα, ένας 25χρονος Ταϊλανδός τουριστικός οδηγός που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τα κρούσματα σε συνολικά 41.
 
Από τους ασθενείς, 28 έχουν αναρρώσει και επιστρέψει στα σπίτια τους και 13 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
 
Δεν έχει καταγραφεί θάνατος στην Ταϊλάνδη μέχρι σήμερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο απολογισμός των νεκρών έχει σχεδόν φθάσει τους 2.800.
 
Στο Βιετνάμ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει τα ταξίδια χωρίς ανάγκη για θεωρήσεις διαβατηρίου για τους πολίτες της Νότιας Κορέας, χώρας που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η πρεσβεία της Νότιας Κορέας στο Ανόι έλαβε ειδοποίηση σχετικά με την απόφαση αυτή της βιετναμικής κυβέρνησης, εξήγησε το Γιονάπ.

Γερμανία
 
Στο μεταξύ, τα 32 έχουν φθάσει τα κρούσματα του Covid-19 που έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση.
 
Πάντως, 14 από τους ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον ιό στην Βαυαρία έχουν αποθεραπευτεί και έχουν λάβει εξιτήριο.
 
Στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, τα κρούσματα είναι οκτώ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο νοσηλεύεται ένας άνδρας των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ 20 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
 
Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε καρναβαλική εκδήλωση στην περιοχή Χάινσμπεργκ.
 
Παρόλα αυτά, επισημαίνουν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου, ο "ασθενής μηδέν", από τον οποίο μεταδόθηκε αρχικά ο ιός, παραμένει άγνωστος.
 
Επιπλέον, νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην Βαυαρία - πρόκειται για άνδρα που ήρθε σε επαφή με Ιταλό - στην Έσση και στο Αμβούργο.
 
Νότια Κορέα
 
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό έφθασε τους 2.022 στη Νότια Κορέα σήμερα Παρασκευή, καθώς καταγράφηκαν 256 επιπλέον κρούσματα στη χώρα, η οποία έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της νόσου COVID-19 πέραν της Κίνας, γνωστοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.
 
Στην πλειονότητά τους τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα: ανήλθαν εκεί σε 182. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός να ανέρχεται σε 13 νεκρούς, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
 
Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε περίπου σαράντα χώρες σε διεθνές επίπεδο.
 
Αναστολή λειτουργίας εργοστασίου της Hyundai
 
Η διοίκηση της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor ανέστειλε  την παραγωγή της σε εργοστάσιο στην Ουλσάν, καθώς εργαζόμενος σε αυτό αποκαλύφθηκε ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, δήλωσε συνδικαλιστής.
 
Εκπρόσωπος της ένωσης των εργαζομένων της επιχείρησης είπε επίσης ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει περισσότερα στοιχεία για το κρούσμα.
 
Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, υποχωρούσαν κατά 5% και πλέον μετά τη μετάδοση της είδησης από νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, ενώ ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου αξιών της χώρας υποχωρούσε κατά 2,6%.
 
Εκπρόσωπος της Hyundai περιορίστηκε να πει ότι η διεύθυνσή της βρίσκεται στη διαδικασία επαλήθευσης των πληροφοριών που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.
 
Στο εργοστάσιο η λειτουργία του οποίου ανεστάλη παράγονται οχήματα όπως το δημοφιλές SUV Palisade και το πολυτελές σεντάν Genesis GV80.
 
Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν χθες Πέμπτη 256 νέα κρούσματα του ιού με αποτέλεσμα το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 2.022. Δεν διαπιστώθηκε κανείς νέος θάνατος, με τον απολογισμό των θυμάτων να παραμένει στους 13 νεκρούς.
 
ΗΠΑ-Covid-19
 
ΗΠΑ-Covid-19: Οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνιας παρακολουθούν 8.400 ανθρώπους για τυχόν συμπτώματα της ασθένειας
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 27/02/2020 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-Reuters)
 
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε χθες πως αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Πολιτείας παρακολουθούν 8.400 ανθρώπους για τυχόν συμπτώματα του κορωνοϊού, οι οποίοι έφτασαν στην Πολιτεία με εμπορικές πτήσεις από χώρες με ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα από την Ασία.
 
Η παρακολούθηση θα επικεντρωθεί σε 8.400 ταξιδιώτες που εισήλθαν στην Καλιφόρνια μετά τις 2 Φεβρουαρίου.
 
Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή περίπου μόλις 200 σετ εξέτασης, έναν "ανεπαρκή" αριθμό, αλλά βρίσκεται σε "διαρκή επαφή με ομοσπονδιακές υπηρεσίες" που θα στείλουν έναν σημαντικό αριθμό νέων σετ εξέτασης μέσα στις ερχόμενες μέρες, δήλωσε ο Νιούσομ.
 
Ο κυβερνήτης και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι το μέτρο αυτό είναι
προληπτικό, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος μόλυνσης στον ευρύ πληθυσμό στην Πολιτεία παραμένει χαμηλός. 
 
Μέχρι σήμερα, η Πολιτεία έχει επιβεβαιώσει 33 κρούσματα του ιού, τόνισε ο Νιούσομ. Πέντε από τα άτομα αυτά έχουν φύγει από την Καλιφόρνια. 
 
Ολλανδία
 
Ένας ασθενής στην Ολλανδία βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν χθες βράδυ οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα αυτή.
 
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ο ασθενής από την πόλη Τίλμπουργκ της νότιας Ολλανδίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και πλέον νοσηλεύεται σε καραντίνα.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top