ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ποια τα νεότερα - Έφθασε και ο Χρυσοχοϊδης - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έβρος: Ποια τα νεότερα - Έφθασε και ο Χρυσοχοϊδης - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραμένει τεταμένο το κλίμα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο. Όπως μεταφέρουν μέσα ενημέρωσης της περιοχής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έφθασε στην περιοχή Καστανίες.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει, τους χρησιμοποιεί και τους απωθεί η Τουρκία» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα» συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράφτηκε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ  στο οποία παρατίθεται και live video, η κατάσταση το βράδυ της Παρασκευής (28/2) και το Σάββατο (29/02) μέχρι και αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερη έκρυθμη. 

Μάλιστα, όπως μεταδίδει και το τοπικό Evros-news.gr, οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν και από οχήματα του στρατού. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν υπήρξε καμία πρόθεση εκ μέρους των Τούρκων στρατιωτών να εμποδίσουν τον κόσμο που κατέφθανε για να περάσει τα σύνορα.

Η κατάσταση στα νησιά


Στο μεταξύ, την Παρασκευή (28/02) το βράδυ στην Λέσβο διακινήθηκε ψευδής φήμη μεταξύ των αιτούντων άσυλο, πως καράβι στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένει πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ξεκίνησε προς το λιμάνι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών ανήλικων που διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένες πτέρυγες, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Δυνάμεις της αστυνομίας όμως έσπευσαν στο σημείο και τους οδήγησαν πίσω στον καταυλισμό.

Στη Χίο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το βράδυ της Παρασκευής ήταν επίσης επεισοδιακό, αφού ξέσπασαν επεισόδια εντός του κέντρου φιλοξενίας της ΒΙΑΛ, μεταξύ Σύρων και Σομαλών. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top