ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αστυνομικός εκβίαζε ανήλικη μέσω ψεύτικου προφίλ - Χρόνια μετά η δικαιοσύνη τον έστειλε στην φυλακή

Αστυνομικός εκβίαζε ανήλικη μέσω ψεύτικου προφίλ - Χρόνια μετά η δικαιοσύνη τον έστειλε στην φυλακή

Πίσω από τα σίδερα για έξι μήνες στάλθηκε ειδικός αστυφύλακας μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας την Τρίτη (10/03), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όχι μια αλλά τέσσερις κατηγορίες που αφορούσαν παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο αστυνομικός κατηγορείτο για κατοχή πορνογραφικού υλικού, για κατασκευή πλαστού προφίλ, για πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και διάδοση πορνογραφικού υλικού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από έξι χρόνια (2014) μετά από καταγγελία της – τότε – 17χρονης ανήλικης, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε δημοσιεύσει ημίγυμνες φωτογραφίες της στο Facebook.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ο εν λόγω αστυνομικός αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες όμως κατά την διάρκεια τις δίκης παραδέχθηκε την ενοχή του και στις τέσσερεις κατηγορίες , ενώ κάποιες άλλες αποσύρθηκαν. 

Τα γεγονότα της υπόθεσης:

Ο ειδικός αστυνομικός δημιούργησε ψεύτικό λογαριασμό στο Facebook και έγινε φίλος ως γυναίκα με την 17χρονη.

Η ανήλικη έπεσε «θύμα» του αστυνομικού καθώς του έστειλε γυμνές φωτογραφίες που ο ίδιος της ζήτησε με αποτέλεσμα να την απειλήσει για δημοσίευση τους.

Όταν η 17χρονη αντιλήφθηκε τι έγινε προσπάθησε να αποκλείσει τον αστυνομικό αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι τον ξεμπλόκαρε αλλά αυτός πρόλαβε να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της χωρίς το πρόσωπο της.

Η νεαρή έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και έτσι εντοπίστηκε πίσω από το ψεύτικό προφίλ ο ειδικός αστυνομικός.

Μετά από πολλές δικαστικές διαδικασίες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης στον κατηγορούμενο αστυνομικό για διάδοση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Να σημειώσουμε ότι στο δικαστήριο σχολιάστηκε το γεγονός πως ο κατηγορούμενος  είναι ειδικός αστυνομικός αλλά ως ελαφρυντικά του είχε ότι παραδέχθηκε τις πράξεις του, δεν είχε προηγούμενα αλλά και το ότι είναι οικογενειάρχης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top