ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τίθεται νομικό θέμα με το διάταγμα και την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης -Τι λένε Αγγελίδης και Στεφάνου

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τίθεται νομικό θέμα με το διάταγμα και την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης -Τι λένε Αγγελίδης και Στεφάνου

Ενδεχόμενη παραβίαση του Διατάγματος που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα συνιστά ποινικό αδίκημα υπό μια βασική προϋπόθεση, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα dejure.com.cy.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εν λόγω ιστοσελίδας που ασχολείται με νομικά θέματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ψήφιση και δημοσίευση Κανονισμών.

Στο ρεπορτάζ της dejure.com.cy φιλοξενούνται και τοποθετήσεις δυο γνωστών νομικών, του Ηλία Στεφάνου και του Σίμου Αγγελίδη.

Ο κ. Αγγελίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για να μπορεί να εφαρμοστεί η ποινή που προβλέπεται στο άρθρο 7 του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, τον οποίο επικαλείται το Υπουργικό και ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί κανονισμοί. Στο παρόν στάδιο δεν φαίνεται να έχουν εκδοθεί Κανονισμοί από το Υπουργικό».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχει το άρθρο 6 (γ) και (δ) του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, οι οποίες του εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (10.03), προχώρησε, με την έκδοση Διατάγματος, στον καθορισμό μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε το ρεπορτάζ dejure.com.cy

Ανέβηκε εκ νέου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- Ανακοινώθηκαν άλλα τέσσερα- Οι πρώτες πληροφορίες

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top