ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η οικονομική ενίσχυση και ο υβριδικός πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η οικονομική ενίσχυση και ο υβριδικός πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και των επιχειρήσεων, αλλά και προστασία των εργαζομένων, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η αλλαγή στάσης της εκκλησίας για την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες, ο υβριδικός πόλεμος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και τα νέα συμπλέγματα που προκύπτουν από την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μέτρα-ασπίδα στον κορωνοϊό» γράφει στο κύριο θέμα της ότι δραστικά μέτρα που προκάλεσαν ευμενή σχόλια σε κόμματα και οργανώσεις ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση, σε άλλη μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού. Ακόμη γράφει για αλλαγή στάσης της εκκλησίας, με τον Αρχιεπίσκοπο να καλεί σε αποχή από τους εκκλησιασμούς. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει εξάλλου «πόλη φάντασμα» τη Λευκωσία με τους έρημους δρόμους, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Σε καραντίνα η ζωή μας για να σπάσουμε την αλυσίδα» και γράφει ότι σε αντιδιαστολή με το διάγγελμα της περασμένης Παρασκευής που κρίθηκε απογοητευτικό από κόμματα και πολίτες, ο Πρόεδρος εξήγγειλε χθες δραστικά μέτρα ύψους 700 εκ. ευρώ. Σε άλλο θέμα, γράφει για δραστηριοποίηση τέταρτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας το 2020. Επίσης, αναφέρεται στα νέα συμπλέγματα υπηρεσιών κοινοτήτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «’Οι στιγμές είναι κρίσιμες’» και γράφει ότι με την φράση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ότι κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κλείνει τα σύνορα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε 33 ανέρχονται οι ασθενείς από κορωνοϊο στην ελεύθερη Κύπρο, ενώ λέει ότι ασθένησαν και δύο Βρετανοί στις βάσεις Ακρωτηρίου. Επίσης, αναφέρεται σε υβριδικό ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Μπήκαμε σε καθεστώς καραντίνας» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές καθορίζονται από τις επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα δεδομένα όπως διαφοροποιούνται καθημερινά στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Ακόμη, αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε χθες η Κυβέρνηση και τα οποία αγγίζουν όλους τους τομείς. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top