ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ: κλήσεις για απόσπαση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ:  κλήσεις για απόσπαση στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, που αποσκοπούν στην απόσπαση στοιχείων προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών.

Σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, αριθμός πολιτών έχει δεχθεί κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις από ύποπτα πρόσωπα, που ζητούν από τους πολίτες να τους αναφέρουν τα στοιχεία των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών τους.
 
«Σε αντίθετη περίπτωση, οι δράστες της απάτης αναφέρουν στους πολίτες ότι θα δεσμευτούν τα χρήματα των τραπεζικών τους λογαριασμών», σημειώνει.
 
Η Αστυνομία αναφέρει, επίσης, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζεται ψευδώς ότι οι κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, αφού στις οθόνες των τηλεφώνων των πολιτών που δέχονται τις κλήσεις, αναγράφεται το όνομα «Central Bank», ενώ σε άλλες περιπτώσεις φαίνονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί των δραστών της απάτης, οι οποίοι φαίνεται να τηλεφωνούν από χώρες του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν περιστατικά κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων από τηλεφωνικούς αριθμούς της Κύπρου ή τηλεφωνικούς αριθμούς με διαφορετικά στοιχεία.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι για την αναφερόμενη απάτη δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση.

Από ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE