ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Μετεωρολογίας: Σύννεφα και σκόνη στο μενού του καιρού – Η πρόγνωση μέχρι το τέλος Μαρτίου

Τμήμα Μετεωρολογίας: Σύννεφα και σκόνη στο μενού του καιρού – Η πρόγνωση μέχρι το τέλος Μαρτίου

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο (28/03), ωστόσο επανέρχεται και πάλι από την Κυριακή (29/03). 

To βράδυ της Παρασκευής (27/03), ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και δυνατό τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά σε υπήνεμες περιοχές μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά, στα βόρεια και τοπικά στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο (28/03), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται, μετά το μεσημέρι, να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, νωρίς το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και το απόγευμα, στα προσήνεμα, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια για να καταστεί μετά το μεσημέρι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Σαββάτου (28/03), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Την Κυριακή (29/03), ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σύντομα αναμένεται να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα (30/03), ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο από αργά το απόγευμα αναμένονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στη θερμοκρασία αναμένεται σταδιακή άνοδος, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη (31/03), θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες ελαφρές βροχές.  Στη θερμοκρασία αναμένεται σταδιακή άνοδος, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top