LIKE ONLINE

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : Χίλια τάμπλετ παρέλαβε ο Υπουργός, δωρεά της Τρ.Κύπρου για την εξ'αποστάσεως μάθηση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : Χίλια τάμπλετ παρέλαβε ο Υπουργός, δωρεά της Τρ.Κύπρου για την εξ'αποστάσεως μάθηση

Χίλιες ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας, οι οποίες αποτελούν δωρεά της Τράπεζας Κύπρου και άλλων συνεργατών της προς το Υπουργείο, παρέλαβε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου (ΥΠΠΑΝ).

Η παραλαβή των 1.000 ψηφιακών συσκευών έγινε στο Υπουργείο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από μια μεγάλη έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία.
 
Για την αντιμετώπιση των αναγκών, το Υπουργείο θα δεχτεί τις επόμενες μέρες και άλλες δωρεές.
 
Στόχος είναι να καλυφθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι ελλείψεις και να μην στερηθεί κανένα παιδί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στήριξη.
 
Οι συσκευές θα διατεθούν στα αντίστοιχα σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκεί όπου χρειάζεται, από μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει το ΥΠΠΑΝ.
 
Ο Υπουργός Παιδείας,  αφού ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και τους συνεργάτες της μέσω του εκπροσώπου της, Μιχάλη Περσιάνη,  Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης του εξοπλισμού, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
 
Δήλωσε πως το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς τους μαθητές και μαθήτριες.
 
Ειδικότερα τώρα στηρίζονται  τα παιδιά που δεν διαθέτουν καθόλου εξοπλισμό και διαδίκτυο στα σπίτια τους, είπε.
 
Υπογράμμισε, τέλος, ότι θα ξεκινήσει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού αυτού και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα λύκεια και τις τεχνικές σχολές, αλλά θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τα γυμνάσια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top