ΕΛΛΑΔΑ

Η αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων δεν γίνεται κατ' επιλογή, λέει ο Δένδιας για Τουρκία

Η αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων δεν γίνεται κατ' επιλογή, λέει ο Δένδιας για Τουρκία

Αναφορά στην αντιπαράθεση που είχαν στη χθεσινή σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, με τον Τούρκο ομόλογό του, έκανε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων δεν γίνεται κατ΄επιλογήν αλλά είναι συνολική. «Υπάρχει μια πολύ βασική παρανόηση από την πλευρά της Τουρκίας. Όλοι βοηθάμε όλους σε όλα τα θέματα που καλύπτει η ευρύτερη ατζέντα της συμμαχίας. Δε μπορεί ενώ κράτος μέλος να ζητά τη βοήθεια όλων των υπολοίπων μελών για θέμα που τον αφορά, από την άλλη το ίδιο κράτος μέλος της συμμαχίας να στρέφεται με τρόπο ελάχιστα φιλικό, για να μην πω άλλη πολύ πιο ακριβή έκφραση, κατά άλλου κράτους-μέλους της συμμαχίας, αλλά και κατά μιας ένωσης κρατών της ΕΕ, στην οποία ανήκουν πάρα πολλά κράτη-μέλη της συμμαχίας», τόνισε ο κ. Δένδιας.
 
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι σε αυτή του την παρέμβαση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλησε να απαντήσει, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ίδιος να επανέλθει στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και να υπογραμμίσει ότι η Τουρκία μέσω της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου θέλησε να δημιουργήσει έναν πολιορκητικό κριό εναντίον των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.
 
«Στο ζήτημα του μεταναστευτικού υπάρχει μια ευρύτατη κατανόηση για τις ελληνικές απόψεις. Η Τουρκία είναι φανερό ότι σ` αυτό το θέμα εξετέθη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι αυτές οι ροές ενορχηστρώθηκαν απολύτως και ενισχύθηκαν από την τουρκική πλευρά. Εργαλειοποιήθηκε ο ανθρώπινος πόνος, αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δεν είναι αποδεκτό στην κοινωνία του 21ου αιώνα. Ελπίζω, η τουρκική πλευρά να το δει καθαρά αυτό», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top