ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που είναι σε ετοιμότητα αυτή τη στιγμή - Αγώνας δρόμου

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που είναι σε ετοιμότητα αυτή τη στιγμή - Αγώνας δρόμου

Το ζήτημα με τους αναπνευστήρες και τις κλίνες ΜΕΘ, απασχόλησε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αλλά και τους υπεύθυνους λειτουργούς του κράτους.

Του Γιώργου Τάττη

Οι έρευνες κατέδειξαν την άμεση ανάγκη για εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό.

Εξάλλου, τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και απαγόρευσης των διακινήσεων, είχαν επίσης ως σκοπό να δώσουν χρόνο στο Σύστημα Υγείας να εξοπλιστεί, ούτως ώστε να μην υπάρξει υπερπληθυσμός ασθενών που θα χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη. Κάτι που έγινε σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία και ΗΠΑ.

Το ThemaOnlıne επικοινώνησε με τον Λειτουργό Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Πάμπο Χαριλάου, για να μας ενημέρωσει σε σχέση με τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρα και είναι σε πλήρη ετοιμότητα για ασθενείς με τον ιό COVID-19.

Όπως δήλωσε, αυτή την στιγμή υπάρχουν για αυτή την χρήση:

--60-70 κλίνες σε Λευκωσία

--8 σε Λεμεσό

--6 σε Αμμόχωστο

Στόχος είναι να υπάρξουν 110 κλίνες στην Λευκωσία και σύνολο 126. Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαριλάου, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες επέκτασης σε χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εντός ενός μηνός θα υπάρξουν ακόμη 20 περίπου κλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε ανακοινώσει την Παρασκευή (20/03) ότι μέχρι Αρχές Απριλίου θα υπάρχουν 126 κλίνες αποκλειστικά για τους ασθενείς με τον κορωνοϊό και 80 επιπρόσθετοι αναπνευστήρες για τα υπόλοιπα περιστατικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top