ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε με προσωπικό μήνυμα στο Twıtter σε εκκλήσεις τελειόφοιτων μαθητών για ενημέρωση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε με προσωπικό μήνυμα στο Twıtter σε εκκλήσεις τελειόφοιτων μαθητών για ενημέρωση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λόγω της υγειονομικής κρίσης, επηρεάζεται μία μεγάλη μερίδα από ανθρώπους. Μέσα σε αυτούς, είναι και οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αυτοί όμως που βιώνουν ακόμη περισσότερο το άγχος και την ανασφάλεια είναι οι τελειόφοιτοι. Σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος μελέτης και θυσιών, ‘παγώνει’ σε μία συνθήκη αβεβαιότητας και ελλιπούς ενημέρωσης.

Μέσα σε όλο αυτό, μαθητές από σχολείο της Επαρχίας Λευκωσίας κοινοποίησαν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου ζητώντας ενημέρωση και συγκεκριμένες λύσεις. 

Μεταξύ άλλων, έγραψαν:

‘Έχουμε καταβάλει τόσους κόπους, ώρες διαβάσματος, αποχωριστήκαμε τα χόμπι και τις ενασχολήσεις μας, περιορίσαμε τις εξόδους μας με φίλους και οικογένεια για να πέτυχουμε τους σκοπούς μας και τα όνειρα μας. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι η προετοιμασία μας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις πλέον, χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένη ύλη καθίσταται πολύ δύσκολη, έως και ακατόρθωτη’.

‘Λόγω των ημερών που διανύουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Λόγω της αβεβαιότητας για την ύλη την οποία θα εξεταστούμε. Λόγω των πολύωρων τηλεδιασκέψεων με το σχολείο και δεδομένου ότι κυριαρχεί μια σύγχυση λόγω της αλλαγής των εντολών που έχουν οι καθηγητές μας σχεδόν καθημερινά, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι δεν αποκομίζουμε κάτι, παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές μας στηρίζουν συνεχώς μέσω αυτών, αντί αυτού κουραζόμαστε και δεν μπορούμε το απόγευμα να ανταποκριθούμε στο υπέρογκο διάβασμα που μας περιμένει’.

και

‘Μπροστά στις δεδομένες, τραγικές συνθήκες οι υπόλοιπες χώρες υποχωρούν τροποποιώντας το εθνικό εκπαιδευτικό τους σύστημα. Παραδείγματα τέτοιων χωρών είναι η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, οπού οι μαθητές είναι πλέον απαλλαγμένοι από κάθε ανησυχία και γνωρίζουν την εξέλιξη των πραγμάτων μετά από ενημέρωση των αρμόδιων. Επομένως, κάνουμε έκκληση να προβείτε στις απαραίτητες ενημερώσεις και ενέργειες για τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων, σε ότι αφορά την ύλη που θα εξεταστούμε, η οποία χρειάζεται να είναι μειωμένη μιας και φαίνεται ως η πιο σαφής και αποτελεσματική λύση’.

Προς τιμήν του κ. Υπουργού, μετά από διάφορες κοινοποιήσεις και προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι μαθητές μαζί του μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, απάντησε με προσωπικό μήνυμα σε μαθητή/μαθήτρια. Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις του, μετά τις διακοπές του Πάσχα θα υπάρξουν πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Ξεκαθαρίζει κάπως δε, το ζήτημα και για την εξεταστέα ύλη.

Τo ThemaOnlıne εξασφάλισε την απάντηση και την παρουσιάζει παρακάτω:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top