ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ» ατάκες από Σοφοκλέους – «Χρησιμοποιεί τον εκβιασμό ο Νεοφυτίδης… Μας μαθαίνουν εμάς τους ιθαγενείς»!

«ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ» ατάκες από Σοφοκλέους – «Χρησιμοποιεί τον εκβιασμό ο Νεοφυτίδης… Μας μαθαίνουν εμάς τους ιθαγενείς»!

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους μιλώντας στον Sports 1 για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου και κυρίως για την κόντρα που πάει να ξεσπάσει μεταξύ ΚΟΠ-Σωματείων και ΠΑ.Σ.Π. για το θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΛ:

Για την πρόταση της ΚΟΠ: «Αυτή είναι η πρόταση της ΚΟΠ και των σωματείων. Ο ΠΑΣΠ αν έχει τη διάθεση να διαβουλευτεί μαζί με την ΚΟΠ, τότε να αφήσει τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις, να κάτσει να μιλήσει με την ΚΟΠ και νομίζω ότι θα βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρχει καλή διάθεση και είναι ώρα να σηκώσουμε λάβαρα Τσε Γκεβάρα, τότε είναι άλλο θέμα αυτό.

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα και πρέπει να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας. Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτό. Θα πάρει χρόνια να φτάσει εκεί που ήταν πριν. Εδώ βλέπουμε ομάδες στη Γερμανία να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Πρέπει όλοι να κάνουμε τις υποχωρήσεις μας. Αν φτάσουμε στα άκρα, τότε μπορεί να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο μας σε δύσβατα μονοπάτια και θα κάνουμε χρόνια να επιστρέψουμε εδώ που ήμασταν πριν τον κορωνοϊό.

Η UEFA ενδιαφέρεται για τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί εκεί παίζονται δισεκατομμύρια. Θα είναι πιο δίκαιο οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, να βγουν από ένα πρωτάθλημα το οποίο θα έχει τελειώσει.

Οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν λεφτά από την αναστολή εργασιών. Αυτό το ξεχνούν. Οι παίκτες θα πάρουν επίδομα από το Υπουργείο Εργασίας, όπως θα πάρει όλος ο κόσμος. Είναι ντροπή να μιλούμε στον αέρα για τέτοια ζητήματα, όταν υπάρχουν συνάνθρωποι μας που παίρνουν μισθό 1000, 2000 και 900 ευρώ. Σήμερα θα πάρουν 1200 ευρώ. Τούτοι οι άνθρωποι δεν έπαιρναν τον χρόνο ούτε 50.000, ούτε 80.000, ούτε 100.000 ούτε 300.000.

Είναι τα πραγματικά θύματα αυτής της κατάστασης και συζητούμε αν από τις 200.000 κάποιος παίκτης θα χάσει 30.000, 40.000 και 20.000. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ετήσια εισοδήματα 10.000 και 12.000 ευρώ και έμειναν άνεργοι σήμερα. Καλύτερα να μην τα συζητούμε αυτά, γιατί προκαλούμε τον κόσμο, κι εμείς τα σωματεία, αλλά και ο ΠΑΣΠ. Καλύτερα να μαζευτούμε όλοι να συζητήσουμε τα του ποδοσφαίρου, χωρίς να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ είναι κοινή γραμμή όλων, αφού είμαστε μέλη της ΚΟΠ. Ο κύριος Νεοφυτίδης εκπροσωπεί ότι θέλει. Εγώ μπορώ να πω ότι εκπροσωπεί και πολλά άλλα πράγματα. Αν εκπροσωπεί τους παίκτες, αυτό που έχει να κάνει, είναι να έρθει να κάτσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι τρίζει το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Το χτύπημα είναι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πριν τον ιό υπήρχαν άλλες οικονομικές δυνατότητες. Μετά τον ιό, είναι διαφορετικές οι δυνατότητες. Μπήκαμε σε μία νέα εποχή και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα και για να βλέπουν την οθόνη.

Εδώ βλέπουμε την Μπαρτσελόνα να έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η Γερμανία που υποτίθεται είναι η πιο σωστή στη διαχείριση προϋπολογισμών κλπ, έχει κι αυτή ένα σωρό προβλήματα. Που μας μαθαίνουν εμάς τους “ιθαγενείς” της Ευρώπης πως να κάνουμε προϋπολογισμό. Οι μισές ομάδες της Γερμανίας είναι πτωχευμένες, αυτό δεν λέει τίποτα σε κάποιους;”.

Για το αν έχει μιλήσει με τους παίκτες της ΑΕΛ: “Εμείς στην ΑΕΛ δεν ενοχλούμε τους ποδοσφαιριστές μας. Αφήνουμε την κατάσταση να ωριμάσει, γιατί η θέση μας είναι αυτή. Θα αφήσω τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους και μετά θα μιλήσω ο ίδιος προσωπικά με τους παίκτες. Οξύνοντας τις αντιπαραθέσεις δημόσια, απλά προσβάλλουμε τον υπόλοιπο κόσμο και είναι ντροπή. Όταν πέραν των 300.000 συνανθρώπων μας είναι στα σπίτια τους τώρα και θα πάρουν επίδομα για τους επόμενους τρεις μήνες των 1200 ευρώ, εμείς να συζητούμε για ποσά τα οποία προκαλούν; Να αφήσουμε το θέμα μεταξύ της ΚΟΠ και των Σωματείων και του ΠΑΣΠ. Να κάτσουμε να τα βρούμε ήσυχα χωρίς να προκαλούμε”.

Για το αν η κάθε ομάδα μπορεί να μπει σε διαπραγμάτευση με τους παίκτες της: “Σίγουρα θα μπορούσε. Είπαμε όμως να κρατήσουμε μια κοινή γραμμή όπως κάνουν σε όλο τον κόσμο και είπαμε να δώσουμε μία ευκαιρία για να τα βρούμε, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αλλά να μην ξεκινήσουμε το παζάρι. Η μία ομάδα δέχτηκε τόσα, η άλλη πιο λίγα και ούτω καθεξής”.

Για το τι θα συμβεί με τους παίκτες που ενδεχομένως να διαφωνούν: “Είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο κύριος Νεοφυτίδης. Τον εκβιασμό. Δεν ξέρω γιατί το κάνει, ρωτήστε τον ίδιο. Αν σε μία ομάδα δεν μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή, θα κάνουν προσφυγές και η ομάδα θα πτωχεύσει. Θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές ο Νεοφυτίδης έτσι; Απλά θα προκαλέσουν προβλήματα στους υπόλοιπους. Πρέπει να κάτσουμε να δούμε το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν αυτό μας ενδιαφέρει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν μας ενδιαφέρει κάτι άλλο, όπως το να προκαλέσουμε προβλήματα στις ομάδες για να το παίξουμε πιο συνδικαλιστές και από τον Καρλ Μαρξ, τότε θα φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα”.

Για το νέο γήπεδο της Λεμεσού στο Κολόσσι: “Απ΄ ότι φαίνεται, είναι μια κατάρα το γήπεδο. Το 2012 ήμασταν έτοιμοι να το ξεκινήσουμε και ξεκίνησε και η πρώτη οικονομική κρίση. Σήμερα βάλαμε θεμέλιο λίθο και ξεκίνησε η 2η αναβολή. Ο μακαρίτης ο Τσίρος όταν αποφάσισαν να κάνουν το Τσίρειο, ευχήθηκε να είναι το γήπεδο της Λεμεσού για πάντα ή κάτι άλλο;”.

The post «ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ» ατάκες από Σοφοκλέους – «Χρησιμοποιεί τον εκβιασμό ο Νεοφυτίδης… Μας μαθαίνουν εμάς τους ιθαγενείς»! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top