ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον οκτώ Σύρων για δολοφονία εκ προμελέτης

Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον οκτώ Σύρων για δολοφονία εκ προμελέτης

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον οκτώ Σύρων που έχουν συλληφθεί για την εκ προμελέτης δολοφονία του  20χρονου Τζαμάλ Αλχατζί  επίσης από την Συρία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των οκτώ υπόπτων, ηλικίας από 19 μέχρι και 24 χρόνων, προέκυψαν στοιχεία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που διεξάγει το ΤΑΕ Πάφου, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν τα οκτώ πρόσωπα είναι  φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής προσώπου με σκοπό το γόνο εκ προμελέτης και συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου εκ προμελέτης.  Οι  συλληφθέντες, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης,  οδήγησαν το θύμα στην ερημική παραλιακή περιοχή της «Βρέξης» όπου ανέμεναν τα άλλα  δυο πρόσωπα που καταζητούνται.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο στην θάλασσα ενώ οι ανακριτικές αρχές διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με την υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης. 

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, υπήρξε λογομαχία μεταξύ προσώπων, με αποτέλεσμα ένα πρόσωπο να τραυματιστεί σοβαρά, πιθανόν με μαχαίρι και να εγκαταλειφθεί αιμόφυρτο στην περιοχή. Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή, όπου διεξήγαγαν εξετάσεις και έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο τραυματίας.

Την επόμενη μέρα, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες στην περιοχή, εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο στη Χλώρακα, κρυμμένο σε κοίτη ποταμού, το πτώμα νεαρού άντρα, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος από τη Συρία. 

Πέραν των οκτώ προσώπων που συνελήφθησαν χτες Δευτέρα, η Αστυνομία καταζητεί, βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης, άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 25 ετών, Συριακής καταγωγής.  Εναντίον των δύο καταζητούμενων υπόπτων, των Walid Al Moustafa 22 ετών και Tarek Haj Halaf 25 ετών και οι δύο από τη Συρία, προέκυψε μαρτυρία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση φόνου. 

Τα στοιχεία και φωτογραφίες των 22χρονου και 25χρονου έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Σημειώνεται πως  η Αστυνομία εκτιμά ότι λόγοι τιμής είναι η αιτία του φονικού.

Συγκεκριμένα ένα  μήνυμα που στάλθηκε στο κινητό της συζύγου του από το θύμα της δολοφονίας φέρεται να εξόργισε τον φερόμενο ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του  20χρονου Τζαμάλ Αλχατζό  από τη Συρία.

Ο 22χρονος Walid Al Moustafa 22 ετών που καταζητείται από την αστυνομία μαζί με τον  Tarek Haj Halaf 25 ετών που υποψιαζόταν την γυναίκα του διάβασε το μήνυμα με το ερωτικό περιεχόμενο . 

Στο μεταξύ το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις έρευνες με την επιστημονική εξέταση των δύο οχημάτων που εντοπίστηκαν και σχετίζονται με την υπόθεση.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top