ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαριλάου για 'φωνές' Φαίδωνος και κόστος τεστ: 'Η Κυβέρνηση το καθόρισε στα 110 ευρώ και όχι τα εργαστήρια'

Χαριλάου για 'φωνές' Φαίδωνος και κόστος τεστ: 'Η Κυβέρνηση το καθόρισε στα 110 ευρώ και όχι τα εργαστήρια'

'Η τιμολόγηση του τεστ καθορίστηκε από την κυβέρνηση'. Αυτό δήλωσε ανάμεσα σ΄ άλλα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων Χάρης Χαριλάου, όταν κλήθηκε από το ThemaOnline να τοποθετηθεί για τις φωνές του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ο κ. Φαίδωνος είχε μιλήσει για αισχροκέρδεια και ανεξήγητα υψηλές χρεώσεις στα τεστ.

Αφού δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων κύριο Χάρη Χαριλάου, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα μας. Αρχικά ανέφερε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώνει ό,τι θέλει, ενώ κατέστησε σαφές πως δε θέλει να έρθει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση στις δύσκολες αυτές ώρες. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες με τον ίδιο και τους συναδέλφους του να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παίρνοντας τη συζήτηση σε γενικότερο πλαίσιο ο κύριος Χαριλάου δήλωσε πως το συγκεκριμένο τεστ (στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής) κυμαινόταν στα 100-150 ευρώ ακόμη και πριν το χτύπημα της πανδημίας ενώ τόνισε ευθαρσώς πως η τιμολόγηση του τεστ καθορίστηκε από την Κυβέρνηση και όχι από τα εργαστήρια.

Εξήρε επίσης την ‘σοφία’ του Υπουργείου Υγείας και των εμπειρογνωμόνων να προχωρήσουν στη διεξαγωγή 20.000 τυχαίων ελέγχων σε εργαζομένους καθώς και την επιχορήγηση του εγχειρήματος θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα εντοπιστεί πλειάδα ασυμπτωματικών και θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η διασπορά. Πρόσθεσε επίσης πως η δειγματοληψία πλησιάζει τα 2.500 τεστ ενώ ο στόχος ήταν να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ μέχρι το τέλος του μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top