ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΤΡΑΜΠ: Ανακοίνωσε μέτρα σταδιακής επανεκκίνησης της χώρας

ΗΠΑ-ΤΡΑΜΠ: Ανακοίνωσε μέτρα σταδιακής επανεκκίνησης της χώρας

Το σχέδιό του για την επανεκκίνηση της Αμερικής «πολιτεία προς πολιτεία» παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (16/04) στην καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τον kορωνοϊό, στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και κατά την έκφρασή του, κάποιες από τις πολιτείες μπορούν να ξεκινήσουν την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητας από αύριο Σάββατο (18/04), «δεν θα ανοίξουμε τα πάντα μονομιάς, αλλά κάνοντας ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά».

Η επανεκκίνηση θα γίνεται πολιτεία προς πολιτεία, βάσει«επαληθεύσιμων» δεδομένων, αλλά θα επαφίεται στους κυβερνήτες των πολιτειών να προσαρμόζουν τα μέτρα και εάν κρίνουν να διατηρούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

«Οι ισχύουσες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για κοινωνική αποστασιοποίηση θα παραμείνουν, εκτός κι αν ο κυβερνήτης προσδιορίσει ότι έχουν περάσει 14 μέρες με τόσο χαμηλό αριθμό κρουσμάτων που θα ικανοποιεί τις νέες οδηγίες», σημείωσε.

«Θα υπάρχουν και θα εξαρτώνται από το τι θέλει να κάνει ο κάθε κυβερνήτης», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος πριν από τη δημοσιογραφική διάσκεψη είχε επικοινωνήσει με τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες όλων των πολιτειών.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο εδώ και δύο εβδομάδες και πως 29 από τις 50 πολιτείες είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα. Ως παραδείγματα έφερε τη Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ και τη Βόρεια Ντακότα», οι οποίες έχουν περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη και άλλες.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φάουτσι, προειδοποίησε ότι το «παιγνίδι δεν έληξε», επειδή η χώρα θα χρησιμοποιήσει ένα σχέδιο για να ανοίξει εκ νέου σε φάσεις την οικονομία.

«Υπάρχουν έλεγχοι που έχουμε θέση σε κάθε φάση, για να διασφαλίσουμε πέραν πάντων την ασφάλεια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα επιτρέψουν πλήρως στην κανονικότητα», επεσήμανε.

Τόνισε, επίσης, πως πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας και αποτροπής της διάδοσης του ιού, μέχρις ότου βρεθεί εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, στο ένα τέταρτο των κομητειών των ΗΠΑ δεν έχει αναφερθεί περιπτώσεις κορωνοϊού, ενώ οι μισές αμερικανικές πολιτείες έχουν συνολικά λιγότερα από 2.500 κρούσματα. Οι νέες λοιμώξεις μειώνονται σε ολόκληρη την περιοχή της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης, καθώς και στις κοινότητες του Χιούστον και της Νέας Ορλεάνης που παρακολουθούνται στενά.

Τα κριτήρια επανεκκίνησης περιλαμβάνουν την εμφάνιση μιας καθοδικής πορείας των συμπτωμάτων τύπου COVID που αναφέρθηκαν για 14 ημέρες σε μια συγκεκριμένη πολιτεία ή περιοχή, καθώς και μείωση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ή θετικών τεστ κατά το ίδιο διάστημα των 14 ημερών.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η δυνατότητα του νοσοκομείου και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης μιας περιοχής.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές του Προέδρου ορίζουν ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν προτού μία πολιτεία ή περιοχή αρχίζει ξανά να λειτουργεί. Πρέπει να υπάρχουν ισχυρά προγράμματα δοκιμαστικών τεστ, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων τεστ αντισωμάτων, για την προστασία των εργαζομένων στο υγειονομικό σύστημα, οι οποίοι είναι σε κίνδυνο»,τονίστηκε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top