ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τραγικός ο απολογισμός - Αναθεωρεί η Ουχάν τους αριθμούς - Στοιχεία από άλλες χώρες

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τραγικός ο απολογισμός - Αναθεωρεί η Ουχάν τους αριθμούς - Στοιχεία από άλλες χώρες

Ο απολογισμός του 24ωρου σε ανθρώπινες ζωές λόγω του κορωνοϊού ήταν και πάλι τραγικός.

Η πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα αναθεώρησε τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων της από τη νόσο του νέου κορωνοϊού (COVID-19). Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Απριλίου, αναθεωρήθηκε κατά 325 και ανήλθε σε 50.333 και ο αριθμός των θανάτων κατά 1.200 και ανήλθε σε 3.869.

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Ουχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Γερμανία: 299 νέοι θάνατοι, 3.380 νέα κρούσματα

Αλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τα 3.868, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των θανάτων είναι ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (315). Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.380 και ανέρχονται σε 133.830 συνολικά, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (2.866).

Ταϊλάνδη: 28 νέα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν ακόμη θάνατο, μιας 85χρονης γυναίκας που είχε και άλλα προβλήματα υγείας. Από τα νέα κρούσματα, 16 συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα, πέντε δεν έχουν σχέση με παλιά κρούσματα και επτά μένουν να διερευνηθούν, δήλωσε ο Ταουισίν Ουισανουγιοτίν, ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης με την COVID-19. Από την κλιμάκωση της επιδημίας τον Ιανουάριο, η Ταϊλάνδη έχει αναφέρει συνολικά 2.700 κρούσματα και 47 θανάτους, ενώ 1.689 ασθενείς ανάρρωσαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Περού: Συνολικά 274 θάνατοι, 12.491 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι συνολικά 274 άνθρωποι είχαν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ενώ ο αριθμός όσων έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε σε 12.491.

Το προηγούμενο 24ωρο τα νοσοκομεία επιβεβαίωσαν 1.016 νέα κρούσματα μόλυνσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Από το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, 1.277 χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία και 169 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το ποσοστό θνητότητας της COVID-19 στο Περού ανέρχεται περί το 2,2%.

Η Λίμα, η πρωτεύουσα της χώρας των Ανδεων, αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, καθώς σε αυτή έχουν καταγραφεί τα 9.107 κρούσματα. Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στα μέσα Μαρτίου από τις 18:000 ως τις 04:00, μεταξύ άλλων μέτρων.

Δεκατέσσερις νέοι θάνατοι στη Μόσχα, 232 οι νεκροί στη Ρωσία συνολικά

Αλλοι δεκατέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Μόσχα τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το κέντρο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία. "Δεκατέσσερις ασθενείς (...) πέθαναν στη Μόσχα", ανέφερε το κέντρο, διευκρινίζοντας ότι ήταν ηλικίας "μεταξύ 29 και 88 ετών" και ότι "οι περισσότεροι" εξ αυτών είχαν "υποκείμενες παθήσεις", όπως "υπέρταση" και, "καρδιοσκλήρωση", ενώ πέντε ήταν "διαβητικοί".

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφθασε τους 127. Μέχρι σήμερα, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας έχουν καταγραφεί 27.938 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι ασθενείς που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, έχουν φθάσει τους 232, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις. Στον αντίποδα, 2.304 ασθενείς ανάρρωσαν.

Μεξικό: 37 νέοι θάνατοι, 450 νέα κρούσματα, διαδηλώσεις στη Χουάρες έπειτα από θανάτους εργαζόμενων σε εργοστάσια

Αλλοι 37 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα σε ένα 24ωρο στην ασθένεια COVID-19 στο Μεξικό, όπου εντοπίστηκαν 450 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών. Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τους 486, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπέρασε τις έξι χιλιάδες και ανέχεται πλέον σε 6.297.

Ο Μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ενδέχεται να ξεπερνά τους 26.000.

Στη Σιουδάδ Χουάρες, πόλη πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας, έχουν εντοπιστεί 82 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 19 ασθενείς έχουν υποκύψει. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις έξω από εργοστάσια, ανάμεσά τους και κάποια που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες, μετά τους θανάτους εργαζομένων που συνάδελφοί τους λένε πως οφείλονταν στον κορωνοϊό. Αρκετοί εργαζόμενοι της Lear Corporation, κατασκευάστριας καθισμάτων αυτοκινήτων με έδρα το Μίσιγκαν, έχουν πεθάνει στη Χουάρες, επιβεβαίωσε η διεύθυνσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Honeywell International Inc επίσης επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιό της στη Χουάρες πέθανε στο σπίτι του όπου είχε τεθεί σε αυτοαπομόνωση αφού εξετάστηκε από γιατρό. Οι θάνατοι και οι διαδηλώσεις στα εργοστάσια της περιοχής των συνόρων ακολουθούν τον εντοπισμό εστιών του κορωνοϊού σε εργοστάσια συσκευασίας κρέατος στις ΗΠΑ, που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τις εργασιακές συνθήκες εν μέσω της πανδημίας. Τα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού στην αχανή ζώνη εφαρμογής της συμφωνίας "ελεύθερου εμπορίου" μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού. Η ένταση μεταξύ των κυβερνήσεων και μεταξύ των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για το ποιοι τομείς είναι απαραίτητοι και πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία εντείνονται.

Χθες δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το εργοστάσιο της Honeywell Ademco, όπου κατασκευάζονται συστήματα ανίχνευσης πυρός και συναγερμοί, απαιτώντας να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. "Θέλουμε να τηρήσουν την καραντίνα", είπε ο Μάριο Σέσαρ Γκονσάλες. "Ο διευθυντής μας είπε ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι οι συναγερμοί είναι απαραίτητο να φτιάχνονται αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε. Η Χάνιγουελ αντέτεινε σε γραπτή ανακοίνωσή της στο Ρόιτερς πως στο εργοστάσιο κατασκευάζονται επίσης συστήματα ελέγχου θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού για κρίσιμες υποδομές όπως νοσοκομεία και εργαστήρια, ενώ εξέφρασε τη "βαθιά λύπη" της για τον θάνατο του εργαζομένου της. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο εργαζόμενός της πέθανε από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός. Πάντως διαβεβαίωσε πως έκλεισε την εγκατάσταση για 48 ώρες για να γίνει απολύμανση. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε πέθανε ο εργαζόμενος.

Η μεξικανική κυβέρνηση διενεργεί έρευνα για το εάν και κατά πόσον εταιρείες που δεν είναι "απολύτως απαραίτητο" να λειτουργούν αψηφούν τις κυβερνητικές οδηγίες. Αυτό θα μπορούσε να επισύρει ποινικές διώξεις για πρόκληση σοβαρών βλαβών στην υγεία των εργαζομένων και ακόμη και για θανάτους, επισήμανε προχθές Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Λόπες Γκατέλ. Ο ίδιος υπολόγισε ότι το 15% των εταιρειών η συνέχιση της λειτουργίας δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη αρνούνται να συμμορφωθούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top