ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το διάγγελμα, οι εκκλήσεις για συμμόρφωση ενόψει Πάσχα, αλλά και οι κινήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ στα πρωτοσέλιδα

Το διάγγελμα, οι εκκλήσεις για συμμόρφωση ενόψει Πάσχα, αλλά και οι κινήσεις της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ στα πρωτοσέλιδα

Το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενόψει του Πάσχα, και η έκκλησή του για συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο οδικός χάρτης για χαλάρωση των μέτρων και οι αριθμοί των νέων περιστατικών, η παράδοση χλωροκίνης και προστατευτικού εξοπλισμού χθες Πέμτη (16/04) στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, το σχέδιο για αναδιατάταξη των νοσοκομείων που ετοίμασε η ΠΑΣΥΚΙ, όπως και οι νέες κινήσεις της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τετραήμερο-φωτιά» πως σταθεροποιείται η πτώση των κρουσμάτων, όλα όμως θα κριθούν από τη συμπεριφορά μας κατά το τετραήμερο του Πάσχα. Επίσης, γράφει πως γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα σε Κύπρο και Ευρώπη για άρση του lockdown. Ακόμη αναφέρεται στην ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που είπε ότι η Ευρώπη, στο σύνολό της, πρέπει να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από την Ιταλία.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο Πρόεδρος ‘αφόρισε’ Αθανάσιο και Νεόφυτο» γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμά του ενόψει του Πάσχα κάλεσε τους πολίτες να μην ακούν όσους ταυτίζουν την πίστη στον Θεό με την επιλογή του θανάτου. Αλλού αναφέρεται σε αριθμούς αισιοδοξίας και σημειώνει ότι ένας στους τέσσερις είναι ασυμπτωματικός. Σε άλλο θέμα γράφει για το Πάσχα που δεν είχαμε φανταστεί και για το Χριστός Ανέστη στα μπαλκόνια.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μέσα Μαϊου τα καταστήματα» πως τα αισιόδοξα αποτελέσματα φέρνουν οδικό χάρτη χαλαρώσεων και πως βήμα με βήμα θα γίνει η επανεκκίνηση. Αλλού αναφέρει πως η Άγκυρα εξάγει και την κρίση του κορωνοϊού και επανέρχεται στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης γράφει για δικαίωση 18 αξιωματικών της Πυροσβεστικής που έχασαν στις αποκοπές αλλά κέρδισαν στο επίδομα επιφυλακής.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αναδιάταξη των νοσοκομείων ζητούν οι ιατροί» γράφει πως η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας και προβλέπει αναδιάταξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αλλού αναφέρει πως οι επαγγελματίες υγείας περιμένουν τη δική τους λύτρωση. Επίσης αναφέρεται σε αναταραχή στις τάξεις των αγροτών επειδή η Κυβέρνηση τους ζητά να επιστρέψουν χρήματα.

Η “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πασχαλινό μήνυμα 2020: Μείνετε σπίτι» πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως υπάρχει κάποια ελπίδα στον ορίζοντα αλλά όχι αρκετή. Αλλού αναφέρεται στην παράδοση φαρμάκων και προμηθειών στην τ/κ πλευρά. Επίσης αναφέρεται στην επέκταση του lockdown για άλλες τρεις εβδομάδες στη Βρετανία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το μεγάλο πάρτι…» για μεγαλοεπιχειρηματίες που αδειάζουν τα ταμεία του κράτους. Αλλού αναφέρει πως δεν λήφθηκαν τα στοιχειώδη έστω μέτρα για προστασία του πληθυσμού. Επίσης γράφει για γελοιοποίηση των νόμων και τρύπια διατάγματα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συνεχίζεται ο Γολγοθάς, προσμένουμε την Ανάσταση» πως η Κύπρος συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά της μάχης κατά του ιού COVID-19. Αλλού αναφέρει πως οι ασυμπτωματικοί είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη διασπορά του ιού. Επίσης γράφει πως ο ΠΟΥ προειδοποιεί ενάντια σε γρήγορη άρση των μέτρων απαγόρευσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top