ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων: Ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών

Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων: Ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών

Ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη, προτείνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων, με αφορμή τις διάφορες προτάσεις, για ρύθμιση των ενοικίων, που ακούγονται τις τελευταίες μέρες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ακινήτων αναφέρει ότι είναι αντιληπτό ότι κάποιες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας όσο μεγαλώνει η διάρκεια της αναστολής ή μείωσης των εργασιών λόγω COVID-19, ωστόσο, σημειώνει ότι το πρόβλημα ρευστότητας δεν θα είναι για όλους το ίδιο.

Εκφράζει την εκτίμηση ότι οι καλοί επιχειρηματίες έχουν διασφαλισμένα ρευστά διαθέσιμα για τα έξοδα της επιχείρησης τους τουλάχιστο για τρεις με τέσσερις μήνες και σημειώνει ότι «αν το κράτος πιστεύει ότι πρέπει να βοηθήσει όλους ή κάποιους ενοικιαστές ας επιχορηγήσει το ενοίκιο, ενώ άλλη πρόταση θα ήταν να δώσει το κράτος φορολογικές πιστώσεις στους ενοικιαστές που θέλει να βοηθήσει».

«Εάν όμως», προσθέτει, «αυτό δεν είναι εφικτό, τότε για να διατηρηθεί η νομιμότητα στις συμβάσεις, η δική μας πρόταση είναι ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη, δηλαδή η αγορά να ρυθμίσει τα ενοίκια, όπως έγινε και το 2013, χωρίς νομοθεσίες και διατάγματα, που θα πάσχουν συνταγματικά».

Σημειώνει ότι «όλες οι συμφωνημένες διευθετήσεις πρέπει να γίνονται γραπτώς και να αναφέρονται στις υφιστάμενες συμβάσεις». 

Επιπλέον, αναφέρει ότι «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι στις περιπτώσεις όπου ο ενοικιαστής βρίσκεται σε ευνοϊκότερη οικονομική θέση από τον ιδιοκτήτη, τότε δεν πρέπει να προκύπτει οποιαδήποτε μείωση ενοικίου ή άλλη διευθέτηση».

Επίσης, αναφέρει ότι «πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δάνεια που είναι μη εξυπηρετούμενα», για να προσθέσει ότι «δεν έχουν την ευχέρεια να ζητήσουν αναστολή δόσεων».

«Τι θα γίνει εάν λόγω μειωμένων ενοικίων δεν πληρωθούν οι δόσεις τους; Θα είναι αυτός λόγος για τους δανειστές να προχωρήσουν με εκποιήσεις ακινήτων μέσω πλειστηριασμών;», διερωτάται ο ΚΣΙΑ.

Τέλος, αναφέρει ότι το θέμα της ρύθμισης των ενοικίων είναι ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο πρόβλημα και εάν γίνει προσπάθεια μαζικής ρύθμισης θα μεταφερθεί το πρόβλημα από μια μερίδα πολιτών σε μια άλλη, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν θα είναι μόνο άδικο, αλλά και παράνομο και θα πρέπει οι αρχές να το σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top